Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Svlek a krmení guttaty

Dobrý den,
Nejprve bych rád předeslal, že jsem úplný začátečník co se chovu hadů týče.
Mám užovku červenou (elaphe guttata), kterou jesem dostal cca před měsícem a půl jakožto půlročního hada. Hned první den se spokojeně vyprázdila i svlékla, což byl však zatím její poslední svlek. Had vypadá spokojeně, a není ani agresivní. Jíst dostává jedno (nejspíš malé) holátko týdně, které bez problémů pozřívá. V teráriu má správnou teplotu, lignocel jakožto podloží, kytky, větve i nádržku s vodou.
Nevíte někdo náhodou proč se nesvléká, potažmo není-li možné, že se svlékl v lignocelu? A neměl bych ho začít krmit víc?
Omlouvám se jestli tu již tyto dotazy jsou, ale opravdu jsem je nenalezl...
Děkuji

Předmět Autor Datum
Dobry den, nespechejte na ni, ona se zase svlece. Zalezi na tom jak moc nebo malo ji krmite. :) Pulr…
delicz 23.01.2011 16:11
delicz
Ahoj, tak jestli se svlékl v lignocelu to ti neřeknu, tam se musíš kouknout sám, ale pokud nebyl zak…
Zuzina 23.01.2011 16:15
Zuzina
Zdarec, jsem rovněž začátečník, hada mám měsíc, takže zkušenosti minimální, ale co jsem vyčetl na ne…
René 23.01.2011 20:15
René
René: já bych mu dal co sežere, ať roste. Ne ne jen ho budeš zbytečně překrmovat a to neni dobrý (je…
Kubrt 23.01.2011 21:23
Kubrt
Myslel jsem krmení púlročního hada po 7 dnech- ať si vezme, pokud chce. Ale pravda nevím jak guttaty…
René 23.01.2011 22:52
René
Ja osobne krmim cca kazdych 7-10 dni... Zacinala som na holatkach a postupne potravu zvacsovala... P…
Yukina 23.01.2011 23:36
Yukina
děkuju moc za rady, dneska dostal poprvé skákavku, a upřímně-byl jsem totálně unešenej jak to lovil.…
Vince 24.01.2011 20:58
Vince
a jak velké terárko má nyní?
Zuzina 25.01.2011 16:23
Zuzina
Dobrý den, Nechci zakládat další vlákno, tak to vložím sem. Minulý pátek jsem si přivezl užovku červ…
Jergy 30.06.2011 19:27
Jergy
Pokud zalezla do úkrytu, tak ji nech v klidu, před svlekem je to normální. Když se už odkalila, tak…
Aurifer 30.06.2011 20:08
Aurifer
Řekl bych, že kondici má v pohodě :), v klidu taky je, jen jsem se právě chtěl zeptat :) Děkuju poslední
Jergy 30.06.2011 20:15
Jergy

Ahoj,
tak jestli se svlékl v lignocelu to ti neřeknu, tam se musíš kouknout sám, ale pokud nebyl zakalený tz. že měl bílá očka a jeho zabarvení ztmavlo, tak se asi nesvlíkl. Mám doma miminka a ty se mi svlékají tak 1x za 2 měsíce. Myslím, že je ještě troška času, pokud se svlékl před 1,5 měsícem. Krmení můžeš klidně zvýšit na 1 holátko tak 5 dní a nebo klidně zkus dávat 2 holátka po sobě.Tedy pokud si vezme, když si nevezme, tak to jedno klidně hoď do mrazáku a máš na další krmení. Jakmile se zakalí tak ti bude odmítat potravu (znamená to že se bude + - za týden svlékat) jakmile se svlíkne, tak mu můžeš dát další holátko/a.

Zdarec, jsem rovněž začátečník, hada mám měsíc, takže zkušenosti minimální, ale co jsem vyčetl na netu hadi do 2 roků rostou a svlékají se po 4-5 týdnech, takže asi má ještě čas. Ohledně krmení-mám hroznýšovce duhového-5 měsíců-53 cm. a po týdnu mu nabízím holátka a 3 si vezme- já bych mu dal co sežere, ať roste. Podotýkám-moje praxe minimální...

Ja osobne krmim cca kazdych 7-10 dni... Zacinala som na holatkach a postupne potravu zvacsovala... Pokial nemali adekvatnu velkost, tak som kupila dve mensie... Zaklad je, aby myska nebola hrubsia ako had v najhrubsom mieste (vseobecna poucka). Pokial sa riadis tymto, tak guttke jednu az dve taketo mysicky male... Tazko povedat, co nazyvas holatkom... Uz som videla holatka jednodnove, dvojdnove, osrstene ale slepe a niekde vydavali za holatka uz aj skakavky... V niektorych zverakoch to proste volaju holatko, pokial to nie je dospela mys...
Takze mysku primeranej hrubky.. taku by mala zvladnut jednu, neskor mozno aj dve :)
A co sa zvleku tyka, zalezi kolko ju krmis - cim viac, tym castejsie sa zvlieka a viac rastie. No to nie je zarukou uspechu... Polrocna gutata sa ti moze zvliect aj po dvoch mesiacoch a ak jej davas podla tvojich slov "asi male holatka" tak mozno este trosku dlhsie... Neboj, ona vie, kedy jej zacina byt koza mala :)

děkuju moc za rady, dneska dostal poprvé skákavku, a upřímně-byl jsem totálně unešenej jak to lovil... ta myš byl prakticky větší jak on, ale to mu moc nevadilo :) a snad poslední dotaz na nějakou dobu-jak poznám, že by zasluhovla větší terárko? :) děkuju moc, je skvělý jak sou všichni ochotní :)

Dobrý den,
Nechci zakládat další vlákno, tak to vložím sem. Minulý pátek jsem si přivezl užovku červenou, byla již lehce zakalená, později se zakalila ještě víc a v pondělí-úterý se odkalila, tak čekám jestli se svlékne. Ale mám strach, protože jsem jí dal do terária (80x40x40) a gutta má okolo 50 cm a vůbec nevylézá s úkrytu, a tak nevím jestli vůbec vyleze se svléknout(rosím každý den,misku s vodou má, teplota cca 25-27°C), podle mě neni b*bá a vyleze,ale radši se zeptám :D. A pak ještě kdyby si s tím svlekem dala načas, tak jestli jí nevadí hladovka, protože v neděli to bude 14 dní co naposledy žrala (chovatel řekl že jí krmil každou neděli holátkama. Předem díky...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru