Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Svlek a krmení guttaty

Dobrý den,
Nejprve bych rád předeslal, že jsem úplný začátečník co se chovu hadů týče.
Mám užovku červenou (elaphe guttata), kterou jesem dostal cca před měsícem a půl jakožto půlročního hada. Hned první den se spokojeně vyprázdila i svlékla, což byl však zatím její poslední svlek. Had vypadá spokojeně, a není ani agresivní. Jíst dostává jedno (nejspíš malé) holátko týdně, které bez problémů pozřívá. V teráriu má správnou teplotu, lignocel jakožto podloží, kytky, větve i nádržku s vodou.
Nevíte někdo náhodou proč se nesvléká, potažmo není-li možné, že se svlékl v lignocelu? A neměl bych ho začít krmit víc?
Omlouvám se jestli tu již tyto dotazy jsou, ale opravdu jsem je nenalezl...
Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, Nechci zakládat další vlákno, tak to vložím sem. Minulý pátek jsem si přivezl užovku červ…
Jergy 30.06.2011 19:27
Jergy
Pokud zalezla do úkrytu, tak ji nech v klidu, před svlekem je to normální. Když se už odkalila, tak…
Aurifer 30.06.2011 20:08
Aurifer
Řekl bych, že kondici má v pohodě :), v klidu taky je, jen jsem se právě chtěl zeptat :) Děkuju poslední
Jergy 30.06.2011 20:15
Jergy

Dobrý den,
Nechci zakládat další vlákno, tak to vložím sem. Minulý pátek jsem si přivezl užovku červenou, byla již lehce zakalená, později se zakalila ještě víc a v pondělí-úterý se odkalila, tak čekám jestli se svlékne. Ale mám strach, protože jsem jí dal do terária (80x40x40) a gutta má okolo 50 cm a vůbec nevylézá s úkrytu, a tak nevím jestli vůbec vyleze se svléknout(rosím každý den,misku s vodou má, teplota cca 25-27°C), podle mě neni b*bá a vyleze,ale radši se zeptám :D. A pak ještě kdyby si s tím svlekem dala načas, tak jestli jí nevadí hladovka, protože v neděli to bude 14 dní co naposledy žrala (chovatel řekl že jí krmil každou neděli holátkama. Předem díky...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru