Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zánět

Dobry večer, potreboval bych radu ohledne AGAMY VOUSATÉ. jsem zacatecnik, mam 2 agamy ktere mam u sebe, teda uz mam kazdou zvlast, samicka nenechala samecka najist a tak vyrostla rychleji nez ona, jenomze ted ho strasne utiskuje a okusuje, ocasek uz mam skoro z jedne třetiny okousany a na zadnich nohou se mu dela neco jako zanet od okousani, ma je lehce nefialovele konecky oschle a nehybne, lehce natekle, potrebuji radu co mam delat, cim bych to mel potirat. dekuji predem za rady.

loading...
Předmět Autor Datum
Zajímavé je, že sem píšou většinou lidé ze dvou úplně opačných částí spektra problémů. Buďto hledají…
navay 28.01.2011 22:47
navay
Za větnou skladbu se omlouvam, bylo to psane na rychlo. Zanet ma na koncich nohou, spise na prstech.…
Happyboy 28.01.2011 23:05
Happyboy
Ale nez zkusim to, co jste mi poradil. Obratim se na veterinare co nejdrive a uvidim co mi rekne on.
Happyboy 28.01.2011 23:09
Happyboy
Zanet ma na koncich nohou, spise na prstech. Uz kdyz jsem ho koupil na burze, tak se mi zdal jiny na…
lucifer 28.01.2011 23:19
lucifer
Kdyz jsem ho kupoval vypadal zdrave, a jeste jsem si musel sam urcit pohlavi, jako ta zena vubec nev…
Happyboy 28.01.2011 23:25
Happyboy
Az doma jsem videl ze se spise plazi.
Happyboy 28.01.2011 23:26
Happyboy
Ona na nem vzdy lezela a ja si myslel ze se tuli. To bývá většinou projev dominance. On je mazel,…
navay 28.01.2011 23:33
navay
Zkusim, to urcite. Snad to bude ok. poslední
Happyboy 28.01.2011 23:43
Happyboy

Zajímavé je, že sem píšou většinou lidé ze dvou úplně opačných částí spektra problémů.
Buďto hledají problém v něčem, kde problém vůbec není, nebo naopak problém začnou řešit až mají zvíře v předsmrtném stavu.

Ta druhá možnost je zřejmě váš případ. Ten stav určitě nenastal ze dne na den. Navíc váš popis nedává moc smysl, protože se neobtěžujete větnou skladbou ani rozlišením velkých a malých písmen.

ma je lehce nefialovele konecky oschle a nehybne, lehce natekle

Není jasné, čeho se to "je" týká? Konečků prstů? Ocasu? Zánětu?
Na zánět může pomoci Betadine, nebo roztok hypermanganu. Každopádně, ať už je to jakkoliv, pravděpodobně nic jiného než veterinář (znalý lečení plazů, ne obyčejný "pejskař") agamě nepomůže, protože těžko tady posoudíme v jakém je ta agama stavu a v jakém rozsahu je ten zánět a další problémy.

Za větnou skladbu se omlouvam, bylo to psane na rychlo. Zanet ma na koncich nohou, spise na prstech. Uz kdyz jsem ho koupil na burze, tak se mi zdal jiny na zadni nohy, spise se plazil, nez chodil. Nejdrive to zacalo ocaskem. Samicka mu ten ocasek zacala okusovat. Pak jsem chodil do prace a vracel se vecer. Ona na nem vzdy lezela a ja si myslel ze se tuli. nevidel jsem sameckovi na nohy a nenapadlo me samicku nadzvednout a podivat se. Dnes jsem si toho vsiml, kdyz jsem si obě agamy vzal ven z Teraria, aby se probehly po pokoji. Jak jsem to spatril, jel jsem za kamaradem pro rady, sam nevedel co, tak mi doporucil tuto poradnu. Je mi lito ze jsem nedaval takovou pozornost. ted uz se to nestane, vim ze uz se samecka nozky nezpravi, ale budu se snazit o to aby se uzdravil a netrapil se zanetem. Dekuji za radu s tim Betadinem, nebo tim roztokem, jiste to zkusim co nejdrive. Udelal jsem chybu a jsem si toho vedom:-( On je mazel, nechci o neho prijit.

Zanet ma na koncich nohou, spise na prstech. Uz kdyz jsem ho koupil na burze, tak se mi zdal jiny na zadni nohy, spise se plazil, nez chodil.

Koupit neco takove = epic fail. Zasadne nekupovat zvire v spatnem stavu! Ja vim ze po vojne je kazdy general (failure, ktery porad chce cist moje C:) - no, rozhodne to chce veterinare. Ale ne zadneho "pejskare", musi mit zkusenosti s plazy.

Ona na nem vzdy lezela a ja si myslel ze se tuli.

To bývá většinou projev dominance.

On je mazel, nechci o neho prijit.

To bych spíše viděl na to, že už nemá moc sílu se bránit manipulaci a nechá se sebou dělat všechno, stejně, jako ho má pod palcem ta samice. Vám se to třeba jeví jako náklonnost nebo mazlivost, ale možná je to trochu jinak.
Určitě zkuste toho veterináře, snad ještě není pozdě.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...