Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Krmení

Zdravím,
mám takový skromný dotaz - různě tady čtu, že se má had krmit, jak se vykadí ... A na některých webových stránkách zaměřených na guttky zase píšou, že je to špatně. Ptám se proto, že svoji guttku krmím zhruba jednou za týden - slupne jednu skákavku a někdy dvě potkaní holata. Guttka se vždy dva dny po nažrání vyvaluje na teplém místě a skoro se ani nehne, jen kouká a maximálně se proleze nádržkou s vodou nebo se napije, jakmile uplynou dva dny, tak se vykadí a do té doby než dostane další potravu, tak jen šmejdí a šmejdí, jako by hledala kořist. Tak mě zajímá jestli ji krmit častěji nebo ne. Tak jak jí krmím do teď(cca co týden), jí to svědčí - roste, krásně se svléká a vypadá vitálně.

Předmět Autor Datum
různě tady čtu, že se má had krmit, jak se vykadí Seš si jistej, že je to tady? Já totiž tady na p…
MadMike 02.02.2011 12:23
MadMike
No, nepisete, aka je vaša guttka velka/stara - ci jej je potrava primerana. Ja osobne by som interva…
Yukina 02.02.2011 12:26
Yukina
Guttku jednou týdne v dospělosti krmit myší nebo středním potkanem?By z ní za chvíli měl tlouštíka.…
Redsnake 02.02.2011 12:28
Redsnake
Ano četl jsem to tady minimálně ve dvou příspěvcích, ale hledání by bylo asi na dlouho.
Chadzi 02.02.2011 12:56
Chadzi
No pokiaľ dáva skákavky, tak by mala asi okolo 60-70cm (nepíšeš ale či myší, alebo mastomyší). Kľudn… poslední
aivenhov 02.02.2011 17:01
aivenhov

různě tady čtu, že se má had krmit, jak se vykadí

Seš si jistej, že je to tady? Já totiž tady na poradně takovou blbost ještě nečetl :-). Kdybych krmil třeba chondrouše vždycky až když se vykadí, tak bych měl doma kostru nabarvenou na zeleno, zato třeba korálovky by mi v roce chcípali na obezitu... prostě hovadina.

Guttku jednou týdne v dospělosti krmit myší nebo středním potkanem?By z ní za chvíli měl tlouštíka. Chce to trochu citu, prcka krmit jednou za týden, pak prodlužovat, až klidně na deset, čtrnáct dní podle velikosti potravy, aktivity hada a defekace určitě taky napoví jak je na tom se strávením minulé bašty..

No pokiaľ dáva skákavky, tak by mala asi okolo 60-70cm (nepíšeš ale či myší, alebo mastomyší). Kľudne by som jej intervaly kŕmenia predĺžil na 7 dní. Guttka by žrala prakticky hneď po vyšpinení, ale to by si si na druhú stanu ju neužil, páč by bola stále vyvalená a trávila, hlavne by ale bola tučná.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru