Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotazy začátečníka - krmení, více hadů, vlhkost

Zdravím.
Mám už nějakou dobu malou samičku B.C. (cca 70 cm, 200g) která se zanedlouho bude stěhovat do svého nového velkého domova ( terárium z OSB 250x50x125cm ) a zajímalo by mě pár detailů které sem se nikde v literatuře kterou mám ani na internetu přesně nedozvěděl. Jak často samičku krmit? Momentálně dávám jednu menší myšku za 7 dní, dříve sem dával 1x za 4 ale zdálo se mi že jí překrmuju, jak to má být správně aby pěkně rostla, ale nebyla jako běčka který vídám na US videích kde má roční had 180cm...? A když už bude mít tak velké terárko, tak sem přemýšlěl o tom že bych jí našel druha, ale nevím jak se navzájem v jednom tera snesou (krmení by samozřejmě probíhalo tak aby se o potravu neprali). A nakonec by mě zajímala ideální vlhkost kterou bych měl v teráriu udržovat. Momentálně se snažím o 65%, ale bohužel se příliš nedaří ani při častém rosení (podklad je terarijní rašelina a na ní terarijní kůra od spol. robimaus). Díky Viper

(Za případné nabídky samečka stejného zbarvení a stáří budu rád) :-)

Předmět Autor Datum
VIPER je na Teraporadně už zadán,prosím používej v budoucnu jiný podpis,předejde to nedorozuměním...
viper 03.02.2011 01:29
viper
keď to nedokážeš nájsť na internete, kúp si odbornú literatúru. skús ''abeceda teraristy - hroznýš k…
bitedman 11.05.2011 20:13
bitedman
S tym googlom je to sveta pravda. Len by to chcelo obetovat trocha casu a hlavne citat... Inak: zrej…
danio007 11.05.2011 22:41
danio007
Hoj, tak já asi hodně lidí naprudím...Ale já krmím proti všem zásadám co jsem slyšel! Když můj hrozn… poslední
ganjabanditos 12.05.2011 00:25
ganjabanditos

keď to nedokážeš nájsť na internete, kúp si odbornú literatúru. skús ''abeceda teraristy - hroznýš královský'' od Ondřeje Hesa. ale podľa mňa nevieš alebo sa ti nechce hľadať, takéto zákldné info sa dá nájsť za 5 minút! www.vygooglisitokurva.cz ! alebo rovno plazmix.eu (stránka je teraz v rekonštrukcii). a ak ti mám poradiť tak teplotu udržuj 27-28° cez deň a vnoci 22-23° neviem aký máš poddruh ale väčšina ich to má tak...

S tym googlom je to sveta pravda. Len by to chcelo obetovat trocha casu a hlavne citat...
Inak: zrejme budes mat obicajneho mixaka. U mojeho vlhkost neriesiim a dari sa mu. Ked ide do zvleku tak vlhkost trocha dvihnem inak je pri izbovej(55-65% - v zime o nieco menej). Teplota pod zdrojom kludne aj 32, najchladnejsia cast tak 23-25. V noci na izbovu teplotu.

Hoj, tak já asi hodně lidí naprudím...Ale já krmím proti všem zásadám co jsem slyšel!
Když můj hroznýš byl tak jak ten tvůj,radili mi 1-2 myšky co 7-8 dní :-DD
Jo týden dva jsem to tak dělal, a pak jsem se rozhodl mít svou metodu. Hrozna dostal malého potkana.Nacpanej byl řádně, tak dva týdny odpočíval. pak se očka zakalili a za chvíli se svlékl. Týden jsem ho nechal pátrat po mňamce a hned ne jednoho, ale dva potkany, jasně že malé,(takže cca3-4 týdny). Jde o to, že krmím dle situace a vychází mi to skoro vždy co krmení to svlek!
teď už dávám dospělé potkany, vždy dva a krmím cca 1* za 1,5 měsíce.
To není trápení, ale přírodní postoj. V ní se had taky nažere jednou řádně a potom dlouho nic. Navíc měl soused přibližně stejnou velikost, a po půl roce už jsem měl náskok jednou takový než ta jeho hadička ;-).
TZN. krm v klidu bez ohledu na čas, ale vždy chlapskou porci!! Myši jsou pro užovky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru