Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dotazy začátečníka - krmení, více hadů, vlhkost

Zdravím.
Mám už nějakou dobu malou samičku B.C. (cca 70 cm, 200g) která se zanedlouho bude stěhovat do svého nového velkého domova ( terárium z OSB 250x50x125cm ) a zajímalo by mě pár detailů které sem se nikde v literatuře kterou mám ani na internetu přesně nedozvěděl. Jak často samičku krmit? Momentálně dávám jednu menší myšku za 7 dní, dříve sem dával 1x za 4 ale zdálo se mi že jí překrmuju, jak to má být správně aby pěkně rostla, ale nebyla jako běčka který vídám na US videích kde má roční had 180cm...? A když už bude mít tak velké terárko, tak sem přemýšlěl o tom že bych jí našel druha, ale nevím jak se navzájem v jednom tera snesou (krmení by samozřejmě probíhalo tak aby se o potravu neprali). A nakonec by mě zajímala ideální vlhkost kterou bych měl v teráriu udržovat. Momentálně se snažím o 65%, ale bohužel se příliš nedaří ani při častém rosení (podklad je terarijní rašelina a na ní terarijní kůra od spol. robimaus). Díky Viper

(Za případné nabídky samečka stejného zbarvení a stáří budu rád) :-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Hoj, tak já asi hodně lidí naprudím...Ale já krmím proti všem zásadám co jsem slyšel! Když můj hrozn… poslední
ganjabanditos 12.05.2011 00:25
ganjabanditos

Hoj, tak já asi hodně lidí naprudím...Ale já krmím proti všem zásadám co jsem slyšel!
Když můj hroznýš byl tak jak ten tvůj,radili mi 1-2 myšky co 7-8 dní :-DD
Jo týden dva jsem to tak dělal, a pak jsem se rozhodl mít svou metodu. Hrozna dostal malého potkana.Nacpanej byl řádně, tak dva týdny odpočíval. pak se očka zakalili a za chvíli se svlékl. Týden jsem ho nechal pátrat po mňamce a hned ne jednoho, ale dva potkany, jasně že malé,(takže cca3-4 týdny). Jde o to, že krmím dle situace a vychází mi to skoro vždy co krmení to svlek!
teď už dávám dospělé potkany, vždy dva a krmím cca 1* za 1,5 měsíce.
To není trápení, ale přírodní postoj. V ní se had taky nažere jednou řádně a potom dlouho nic. Navíc měl soused přibližně stejnou velikost, a po půl roce už jsem měl náskok jednou takový než ta jeho hadička ;-).
TZN. krm v klidu bez ohledu na čas, ale vždy chlapskou porci!! Myši jsou pro užovky.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru