Předmět Autor Datum
chceš říct, že jsi se, víc jak po dvou týdnech od prvního dotazu, ještě nerozhodl a hada necháváš zb…
mara 04.02.2011 08:10
mara
souhlasím s márou (je to dobře vyskloněné? :-[ ) podle mě je nejlepší jednat hned, jak uvidíš třeba…
bobek123 04.02.2011 08:55
bobek123
ne hada nenechavam zbytečně vysavat parazitama ...... skusil sem ten frontlin, ale paraziti se stale…
jedli 04.02.2011 09:17
jedli
A použils ho správně? ::) já nevím, já s ním (3x ťuk na dřevo) zkušenosti nemám Možná to bude tím, ž…
bobek123 04.02.2011 09:55
bobek123
my mame hada v tera asi ste to dobře nepochopila, ja myslim že použit byl správně, vystříkal sem jak…
jedli 04.02.2011 09:59
jedli
jé pardón, to jsem vážně špatně pochopila :-[ tak to potom nevím, ať raději poradí zkušenější... Já…
bobek123 04.02.2011 10:02
bobek123
jo to vam nepřeju , jen ja mněl tu smulu že jsem hada koupil už stemi parazity a to od chovatele....…
jedli 04.02.2011 10:06
jedli
ne hada nenechavam zbytečně vysavat parazitama ...... skusil sem ten frontlin, ale paraziti se stale…
mmajuska 04.02.2011 10:20
mmajuska
To že už jsi zkusil Frontline je docela důležitá informace. Frontline i Detmol jsou jedy, který není… poslední
mara 04.02.2011 10:34
mara

chceš říct, že jsi se, víc jak po dvou týdnech od prvního dotazu, ještě nerozhodl a hada necháváš zbytečně vysávat parazitama?:-/ asi by bylo lepší něco udělat než si o tom povídat...odpověď jsi už dostal, pokud potřebuješ několikanásobně ujistit, tak vpravo nahoře najdeš políčko "hledat" a tam si zadej Frontline či Detmol, Detia nebo paraziti a vyjede ti spousta informací.
Všechno funguje při správném použití, vyber si jeden přípravek - nekombinuj je. U Detmolu pořádně spočítej velikost a umísti tak, aby se k tomu zvíře nedostalo, pokud nemáš v obýváku další zvířata, která mohou být citlivá na účinnou látku v přípravku (např. pavouci), tak bych se toho nebála. Jestli nechceš doma chemii ve vzduchu, tak použij oblíbený Frontline - jeho použití podrobně popsal v jednom starším vlákně Krokodýl - určitě na něj narazíš.

souhlasím s márou (je to dobře vyskloněné? :-[ ) podle mě je nejlepší jednat hned, jak uvidíš třeba jen jediného parazita. chystám se pořídit si p.r. Tak by mě jen zajímalo, jak mám poznat první náznaky parazitů. Myslím to tak, že když tu čtu příspěvky, tak se často objevuje: ,,koupil/a jsemsi krajtu a byla v pohodě 2 měsíce. pak jsem u ní našel/la parazity..." jak je mám poznat, pokud by teoreticky byli jen pod šupinama a maličcí, neviditelní? Třeba by využili situace, kdyby krajta byla nějakým způsobem oslabená? Jako to třeba dělají viry nebo bakterie (tohle je jen moje teorie, jak je možné, že někdo objeví parazity až po delší době, prosím, klidně vyvrátit)

jinak k zadavateli dotazu: to už máte 2 týdny parazity na hadovi, který žije s vámi volně v bytě? pochopila jsem to správně ::) to se jich budete asi těžko zbavovat, pokud se nějaký někam teoreticky zatoulá :x:

A použils ho správně? ::) já nevím, já s ním (3x ťuk na dřevo) zkušenosti nemám Možná to bude tím, že kdybyste ho měli normálně v tera, tak ono je potřeba ten fronline použít i na to, nebo to jinak desinfikovat a během ,,léčby" dát raději hádka do karanténní nádrže :puff:

ne hada nenechavam zbytečně vysavat parazitama ...... skusil sem ten frontlin, ale paraziti se stale na mim hadovi objevují

a nebyl ten Frontline starý? opakoval jsi postřik terárka a natření hada, protože o tom dost pochybuji je to jeden z nejlepších přípravku.

že jsem hada koupil už stemi parazity a to od chovatele..........

Tak buď se za chovatele jen považuje a nebo kecal a regina je z importu.Viděl jsi chovné zvířata ukázal ti při koupy fotodokumentaci od kladení vajec případně inkubace a líhnutí pokud ne tak se dneska dělají různé praktiky jako třeba koupit reginu z importu na burze za 500kč a prodat ji jako odchov za 1500kč

To že už jsi zkusil Frontline je docela důležitá informace. Frontline i Detmol jsou jedy, který není rozumný používat najednou. Frontline se dostane zvířeti do "krve" a působí několik týdnů.
Před kolika dny jsi hada stříkal? Pár dní trvá než přípravek začne působit. Roztoči hynou až po nasátí.
Vyndal jsi po postřiku z terária misku s vodou? Není možný, že si had postřik smyl?
Naše první zkušenost s Frontlinem byla taková, že jsme na cca 0,7kg hada rozetřeli pouze jedno malé stříknutí a bylo to málo, pochcípala jen hrstka - roztočů jsme se zbavili až po druhé aplikaci po 14 dnech.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru