Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vylet do prirody

ahojte mam otazocku ohladne obcasnych vychadzok do prirody z leguanom zelenym. ide hlavne o to ze ako rybar par vikendov stravim pri vode a keby som mu tam postavil volieru ci by to mohlo byt ci by som mu tym nejako neskodil mal by slniecko a vecer by bol v aute s pootvorenymi oknami. len neviem ako s tou nasou havetou mravce vcely osi komare srsne a neviem co este. neublizia mu? moc do mna nehadzte kamene:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no tak neviem som myslel ze pri tych teplotach 38c by mu to stacilo ale nebubem ho teda stresovat v…
marecek007 04.02.2011 20:23
marecek007
marecku : Nenech se tím odradit. Zapomeň napřiklad na to, že s tebou bude hlidat splávek, ale občasn…
luma 04.02.2011 21:16
luma
no uvidim co poriesim este je zatial cas tak postudujem co a ako aby som mu neublizil. ak by mal nie…
marecek007 04.02.2011 22:45
marecek007
podle mě v tom nevidím žádnej problém potřebuje jen vodu nějakej bazenek kde se schladí a stín. ja m…
lvíček 05.02.2011 21:50
lvíček
Ja by som tiež chcel taketo niečo . Akurat ho musim do leta vychovať aby mi neušiel .
Komplex 09.02.2011 15:06
Komplex
ahoj lidicky poradil by mi niekto prosim vas nejaku pevnu textilnu alebo povrazovu sietovinu na voli…
marecek007 12.02.2011 22:02
marecek007
zatial som nasiel iba toto neviem ale asi to nebude vhodne. http://www.stoklasa-sk.sk/sietovina-na-d…
marecek007 12.02.2011 22:46
marecek007
to asi nebude nejůepsi...je to jemna sitovina na podsivky sportovnich bund..to se lehce roztrha.....…
Jaffata 13.02.2011 10:58
Jaffata
prave ze toto nieje podsivkova ale dresova mala by byt pevnejsia. ale aj tak sa mi to moc nepozdava…
marecek007 13.02.2011 11:44
marecek007
Skus rybarske potreby,alebo športove.V športovych halach sa použivaju siete s jemnymi okami,ale pevn…
johny13 13.02.2011 13:18
johny13
v rybarskych potrebach by sa naslo ale tie ceny su vysoke a v sportovych halach som videl vzdy len v…
marecek007 13.02.2011 13:32
marecek007
nieco som nasiel len som zvedavy na cenu:-)www.coman.sk dufam ze bude prijatelna.
marecek007 13.02.2011 16:05
marecek007
http://www.finso.sk/sk/article/78/priemyselne-siet e.html popozeraj aj sem a v halach sa použivaju a…
johny13 13.02.2011 17:32
johny13
No nic ve zlém, ale podle mě je takové přenášení na den dva spíš kontraproduktivní, konzervativní pl…
krokodýl 14.02.2011 13:07
krokodýl
K tomu rybaření- tam souhlas, je jasné, že plazi na tohle zrovna moc nejsou. Sluníčko sice prospívá,…
Aurifer 14.02.2011 14:15
Aurifer
Tak oni si poradí, ale na volno má přeci jen větší možnosti výběru než v omezeném prostoru, pak to m… poslední
krokodýl 14.02.2011 14:22
krokodýl

no tak neviem som myslel ze pri tych teplotach 38c by mu to stacilo ale nebubem ho teda stresovat v aute by bol cez noc v prepravke pre psy takze by nekadil po aute a volieru som chcel urobit zo stareho iglu stanu zostala by podlaha a laminatove palicky a na miesto steny by sa prisila pevna sietovina a cast by zakrival slnecnik. ale pravda co to zavetrie a no tu ameriku mu tu nespravim:-) tak bude byvat doma:-(

podle mě v tom nevidím žádnej problém potřebuje jen vodu nějakej bazenek kde se schladí a stín. ja mam legušu dva parečky přes leto pořád venku nic lepšího než slunce podle mě neni jsou tak spokojeni že doma tak nikdy nebudou. Na noc si zalezou domu a rano kolem 11 jdou zas ven.jediné v tom autě bych ho nechal na volno at si spí třeba na sedačce v tej bedně bude ve stresu.muj legu rád jezdí autem i bagrem a sluni se na sedačce nikdy mi tam nekadil když tak na zem na gumu a ta se umeje. :-)šel bych do toho!

to asi nebude nejůepsi...je to jemna sitovina na podsivky sportovnich bund..to se lehce roztrha...... ja budu letos vencit chameleony v tomhle :http://www.jdemechytat.cz/zbozi/vezirek-plavackovy -kulaty/p-19505 to bude z nejaky hrubsi sitoviny tak to asi vydrzi....delaj kulatej o prumeru 50cm a pak jeste hranatej 50x50cm a delka od 2,5 do 3,5 metru....vezmu trimetrovej,rozpulim a budu sebou na ryby brat oba chameleony:)

v rybarskych potrebach by sa naslo ale tie ceny su vysoke a v sportovych halach som videl vzdy len velke oka a to by ten loptos zdrhol :-) ja som strasne davno mal taku dost pevnu siet pouzil som ju na vyrobu hojdacej siete ale ako vravim je to davno uz ani tej nieje ale za ten svet si nespomenien odkial bola a na co sa pouzivala. viem len ze sa to z velkeho kusa strihalo. asi skusim aj kutilsku. furt ma napadaju druzstevnici ale nie som si isty otec tam pracoval tak neviem ci to tam na nieco nepouzivaju. ta bola perfektna aj mna udrzala.

No nic ve zlém, ale podle mě je takové přenášení na den dva spíš kontraproduktivní, konzervativní plazi, kteří vizuálně dost vnímají své okolí a teritorium se přendaváním do zcela jiného prostředí akorát zbytečně stresujou, podle určitých studií, může být přenos do jiného prostředí více stresující než poranění predátorem...

Takže za mě druhy jako leguán zelený, kteří vyžadují poměrně velký tepelný komfort a v našich podmínkách ho mají jen pár dní v roce (pokud není stavba koncipovaná částečně jako skleník), nemá smysl vůbec nechávat dlouhodoběji venku (natož celou sezonu, včetně nocí...). Na druhou stranu trvá poměrně dlouho než si na nové prostředí zvyknou a třeba normálně začnou žrát, takže dvou tří denní expedice na rybaření = nesmysl (můj názor). Při dlouhodobém chovu ve venkovních voliérách se stává, že legové dost zdivočí... Připadá mi vhodnější jen občasné slunění a chov v dobře osvětlených velkých nádržích, třeba i něco ve stylu zimní zahrady nebo poloskleníku.

Chamík - jemeňák venku bez újmy vydrží podstatně více než legouš, takže klidně od pozdního jara do časného podzimu voliéra s větším keřem je dost dobrá varianta, ale na ryby bych ho také nevozil...

Pro rybáře doporučuji spíš vychovaného psa, pro kterého bude pobyt v přírodě s páníčkem příjemné povyražení, což se o legovi nebo chamíkovy asi nedá moc tvrdit.

K tomu rybaření- tam souhlas, je jasné, že plazi na tohle zrovna moc nejsou. Sluníčko sice prospívá, ale krátkodobá změna prostředí a častější přeprava + nocování v přepravce je víc na škodu, než k užitku. Ale co se týče toho letnění, tak odrostlejší zvířata v dobré kondici jsou hodně odolná, já třeba dávala iguany a další terarijní zvířata přez celé léto do voliéry uplně běžně, páč jsem něměla UVčka a zvířata se na to vysloveně těšila a prospívalo jim to (ikdyž fakt je ten, že tam měli výhřevné místo, když bylo chladnějc a když bylo ošklivo, tak šli dovnitř) Ale legoš, kterej mi na konci jara utekl a byl nalezen v půlce září u sousedů v křoví na zahradě krom toho, že byl divokej a vzteklej jak sviňa, tak byl v dokonalé kondici a nádherně vybarvený. A ten musel nějak přečkat i ty hnusné dny a chladné noce bez výhřevu, aniž by mu to jakkoliv uškodilo. A to to bylo na Jablonecku, tam umí být opravdu hnusně i v létě :-)

Tak oni si poradí, ale na volno má přeci jen větší možnosti výběru než v omezeném prostoru, pak to mikroklima musíme ovlivňovat. Zřejmě i přes ne zcela ideální klima je to slunce a zelené dle výběru lepší než sebe nej domácí terárium, ale bohužel v září ende... a ta divokost to mohu potvrdit u kroužkovského lega, který při jedné "pastvě" vzal čáru a taky pár týdnů vegetil na velké zahradě (díky poloze uprostřed města bez větších predátorů a díky zahradě domu dětí bez vstupu velkých psů, takže i ten ani ne metrový mlaďas se mohl soustředit jen na ideální přežití) a odchyt a další chov byl celkem divočina, časem se zas zklidnil (zlenivěl, dostatečně neprohřál a nenasvítil...:-/).

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru