Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Je to možné?

Castejsie sa vsak stava ze je to koli tomu ze boli hady krmene dlhsiu dobu skreckami, alebo morcatami. Su lahsie stravitelne a na dobre sa rychlo zvyka.

To je možné, žes to někde četl, ale každopádněs to pak spletl. Potkani a křečci jsou pro hady stravitelnější než morčata, páč morčata jednak mají tvrdou hrubou srst a navíc hodně silnou kostru, takže řada hadů je vůbec nezvládne dokonale strávit. Jasně, je rozdíl mezi několikametrovou tmavkou, velkou 0,1 hrozna a regiuskou...regiuskám bych morčata snad ani nedávala, ikdyž mláďata morčat nemají tak robustní kostru. Když pak rozebereš ten hadův boban, tak tam jsou často kusy lebek nebo kyčlí, nebo to had rovnou vyblije. Třeba já osobně dávám morčata občas 1,0 B.c. 2,5 metru, a třeba s potkanama nikdy problémy nemá, ale u morčat vždycky vykálí část nestrávené kostry.

Co se týče těch regiusek a jejich oblibě v křečcích, tak je celkem normální, že čerstvé odchyty žerou jenom křečky nebo pískomily. Jenže tam to nebude tím, že by křečci byli lépe stravitelní, ale prostě tím, že asi nejvíc pachově připomínají přirozenou kořist, a pískomilové i přirozená kořist budou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny