Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá kulhá na zadní nohu

Ahoj, jsem začínající terarista, dostal jsem k Vánocům agamu vousatou, podle vzrůstu bych to typoval na mládě tak do 7-8 měsíců. Od začátku má v terárku žárovku a asi po měsíci jsme přidali i vyhřívaný kámen. Cvrčků žere opravdu hodně, ale asi až před třemi týdny jsme jí začali posypávat cvrčky drcenými skořápkami + jednou za 10 dní dostává Nutri Mix rep ( http://www.svetkrmiv.cz/vitaminy--mineraly/nutrimi x-rep-plv-80g-pro-plazy-2 ). Cca před dvěma týdny začala kulhat na zadní nohu, prý skočila asi z 10 - 20 cm výšky na gauč (já u toho nebyl, jsem přes týden na intru a o agamu se starají rodiče), ale řekl bych že to je moc malá výška na nějakou zlomeninu, navíc když to bylo do měkkého. Teď jen leží na kameni a když jí dáme cvrčka tak se za ním rozeběhne a pořád na tu nohu kulhá, jednou jsem myslím zahlédl i záškuby v této končetině.

Díky moc za všechny rady.

Jinak zeleninu nějak moc nežere, jen občas něco zobne.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Ja si myslim že nezaleži na vyške . Ak maš neštastnu agamu tak si tu nohu trebarz zlomila . Može to…
Komplex 28.02.2011 09:24
Komplex
u vousatek je dle mne topny kamen OK (viz tudlec vpravo co jsem napismenkoval v clancich) - neni to… poslední
lucifer 28.02.2011 10:18
lucifer

Ja si myslim že nezaleži na vyške . Ak maš neštastnu agamu tak si tu nohu trebarz zlomila . Može to byť zlou stravou ( nedostatok vapnika ) . Vyhrevny kamen ? Neviem ako pri agame ale u leguanov je doporučene nepouživať to . Ja to nemam ale neni to nahodou horuce a agama sa popalila ? Teraz asi poviem neaku blbosť ale ak sa poriadne nezvliekne može jej stara koža nohu uškrtiť ? Jeden chovatel na TP pisal o niečom takom že leguanovy odpadli dva prsty . Usudili ste že to bude zlym zvlekom .

u vousatek je dle mne topny kamen OK (viz tudlec vpravo co jsem napismenkoval v clancich) - neni to "stromovy" plaz ale spis "zemni" - takze rad vyhledava vyhrivaci mista/kameny. Jen to nesmi byt prilis horke...

ad. topic - nase bezne skacou v terarku dolu z cca. pul metru a nic, ale nahoda je blbec - mohla spadnout nejak nestastne a ublizit si. Ja se nedavno prizabil na schodech kdyz jsem nesl "big tower" Dell mrchu - a to jsem se jen preslapl o posledni schod. Workstejšnu jsem sice zachranil (jak Hazlik v Slavnostech snezenek :-) ), ale kulhal pak jeste 2-3 tydny.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru