Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Rh.ciliatus nedostatek vitaminu?

Vím, že se tohle omýlalo už kdesi, ale nedá mi to. Samička cca rok stará, teplota v terárku kolem 25°C. Rosím každý večer, krmím cvrčkama, přesnídávkama a naškrábaným banánem. Jednou do měsíce míchám do přesnídávky REPTI CALCIUM WITH D3. Je možné, že během svleku ztrácí schopnost přísavu na sklo? Raději sem ji dala do menšího boxu, pro větší orientaci příjmu potravy. Děkuji za odpověď a omlouvám se, pokud mé laické obavy jsou neoprávněné:-)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Znovuozivim tema - nechci zakladat nove... Najednou z niceho nic mame taky problem s nasimi 1.1 cil…
lucifer 26.05.2011 18:44
lucifer
pokud se nechystaji na svlek, zkusila bych preventivne podat nejake rozumne mnozstvi vapniku (kazdy…
.JaBula. 26.05.2011 19:55
.JaBula.
Jsem vcera zkousel nutit Roboran s Ivaxem, nebyl dobry napad - extremne nechutnalo. Tak dnes jen pre…
lucifer 27.05.2011 10:46
lucifer
Místo Ivaxu doporučuju Biomin H, je to prášek, stačí trochu rozmíchat s vodou. Vytvoří se kašička a…
DS 28.05.2011 14:03
DS
Tak se zda ze vyreseno, holka se vcera svlekla - a dnes uz spi na (lamino) zdi terarka :-) Kluk dtto… poslední
lucifer 04.06.2011 19:58
lucifer

Znovuozivim tema - nechci zakladat nove...

Najednou z niceho nic mame taky problem s nasimi 1.1 ciliaty, "nedrzi" jim to poslednich par dni na hladkych plochach. Pritom mi neprijde ze by to mohlo byt nedostatkem vapniku, vitaminu. Dostavaji 2x tydne ovocnou presnidavku se smesi Roboran H + drcena sepiovka, jinak basti nymfy dubii, cvrcky - kolik chteji, neco jim tam proste porad beha. Jinak vse OK, jsou primerene aktivni, chovaji se normalne, zerou - ale "nelepi"...? Jsou v stejnych podminkach od podzimu, jedine co se ted zmenilo ze mame o neco tepleji. Ted po nejakych upravach je denni maximum 26,5 az 27°C (jen par hodin odpoledne - k veceru), niz to mam problem dostat...

(nekolik dni mohli mit k veceru i o neco malo vic...muze to byt kvuli tomu? Ze nemaji mit pres 28 vim)

Kondice mi jinak prijde dobra, je jim temer rok a pul - holka je kratsi, ale "kulatejsi" (vajicka dle mne nema, o pareni zatim zajem nebyl), kluk "protahlejsi", vaha 40 a 44g.

pokud se nechystaji na svlek, zkusila bych preventivne podat nejake rozumne mnozstvi vapniku (kazdy den), event. i jednorazove nejake primerene mikromnozstvi D3.
Dalsi fazi pri odvapneni byva zalomeni ocasu u korene nebo ztlusteni stehen zadnich nohou. Zkuste mrknout, jestli jim jejich "postranni plachetky" pod kolenem spravne plandaji, nebo jsou neprirozene napnute kolem natekleho stehna. A hlavne - kazdy den ted kontrolovat, odvapneni jde u ciliatu az neuveritelne rychle, par dni nato muze zgumovatet celist a pak uz je vymalovano.
A co se tyka toho pareni - ono uhlidat je v jednom terarku neni moc realne, takze verim tomu, ze samicka klidne i neco chystat muze. Pokud ano, je to kriticke obdobi, takze urcite pozorovat.

Místo Ivaxu doporučuju Biomin H, je to prášek, stačí trochu rozmíchat s vodou. Vytvoří se kašička a tím se popatlejte Rhacoušům čumák. Přijímají to ochotněji než výše zmíněný Ivax.
Jinak vypadají dobře, samice je docela našedlá, takže svlek bude co nevidět. Tak pak uvidíte, čím to mohlo být..

Tak se zda ze vyreseno, holka se vcera svlekla - a dnes uz spi na (lamino) zdi terarka :-) Kluk dtto., byt jsem ho svlikat nevidel. To je radosti, zase bude kazdy den posr...kakane sklo! :))

Sameckovi to jeste na skle nedrzi, zkousel to - ale zda se ze na jedne tlapce ma zespoda kousek stare kuze. Po laminu a bambusu uz ale taky lozi jako predtim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru