Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekončík noční - snůška

ak tie vajcia vykládla včera, ďalšiu znášku čakaj za pár týždňov (cca 4-5; závisí to však na viacerých veciach...). sleduj ju, ako priberá v bokoch, a keď sa ti bude zdať, že zo dňa na deň "pochudla", je možné že sa vykládla. takisto niekedy pred vykladením (1-2 dni) odmieta dovtedy žravá samica potravu.
že je teraz nervózna, snáď až tak nevadí, len treba dať pozor, aby si v teráriu nejak neublížila (napr. dekorácie by mali byť bezpečne umiestnené, aby ju neprivalilo ak sa rozhodne niečo podhrabať, a pod.).

ako som už písal, počas gravidity treba samicu výdatne kŕmiť, môžeš dať do terária aj misku s drvenou al. na prášok nastrúhanou sépiovkou. väčšinu živín teraz bude samica investovať do vajec, takže začne postupne chudnúť (viditeľné napr. na chvoste). potrebuje miesto, kde sa bude vyhrievať, ja som mal cez deň klasicky výhrev cez žiarovku a v noci išiel výhrevný kameň - na ňom gravidná samica niekedy trávila dosť času. ak máš v teráriu spolu párik, možno bude treba oddeliť samca, ak bude snahou o ďalšie párenie samičku znepokojovať...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny