Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korytnačky Clemmys Guttata

Ďakujem za typ, zvieratá sa k sebe správajú ako väčšina mladých - teda veľmi si nevšímajú jeden druhého, keď tak jedna na druhu vylezie aby mala lepšie miestečko :-) Určite rátam s tým, že ak by sa dostavilo agresívnejšie chovanie, bude ich treba oddeliť.
Spmonínané kŕmenie riešim tak že zvieratá vyberiem do menšej nádoby s vodou, kam im dávam krmivo. Kŕmim ich teraz mrazenou zmesou,ktorá sa veľmi drobí. Takto mi to nezašpiní ich nádrž, každá sa môže v kľude najesť a tiež vidím čo žerú z tej zmesi a koľko toho zožerú.

Jedna vec ktorá ma prekvapila je, že sa vôbec neslnia, ako som čítal v popisoch chovu. V nádrží som im pripravil vyvýšené miesta, no oni ich nevyužívajú a sú len vo vode. Asi to bude normálne, sú u mňa necelý týždeň a sú to zatiaľ dosť plaché zvieratá. Na pancieri a koži sa im ale už robí jemný povlak (možno stará koža) a vraj slnenie je pre korky dobré pre tieto veci.

Prikladám foto nádrže, možno to chce vytvoriť lepšie miesta na slnenie, či vložiť rastlinky,aby ich pri tom schovali a cítili sa bezpečnejšie.
ďakujem

http://i1219.photobucket.com/albums/dd425/Collaris /P3191271.jpg

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny