Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Štěnice

Tak jsem tady v zimě plašila kvůli jedné štěnici, nakonec se nic nedělo a další se neobjevila. Ovšem dnes mi volala naše paní předsedkyně a sdělila mi, že zjistila, že štěnice mají hnízda ve vedlejším bytě a náš tedy bude stříkaný spolu se sousedovic. Tím pádem obnovuji a rozšiřuji své původní dotazy a prosím, jestli máte s tímhle někdo zkušenost, aby se podělil. Jsem z toho opravdu nešťastná. Potřebujeme vědět hlavně následující:
1) Když odlovíme zvířata, ale necháme v bytě terária, dostane se postřik dovnitř a zůstane například v rašelině, písku, korkovém obložení, na listech kytek, v dřevěných a bambusových větvích a mohl by představovat nebezpečí pro gekony a žáby, které bychom druhý den do terárií vrátili? Pokud vím, je bezpečnost postřikových látek garantována pro teplokrevné živočichy, ale nikde se nemluví o studenokrevných. Terária bych sice raději pro klid duše odnesla, ale některá jsou tak velká a těžká, že s nimi těžko pohneme, navíc nemáme, kam je odvézt. On už ten odchyt bude u některých zvířat horor a taky vymyslet, co pak s nima...
2) Nebudou nám v bytě umírat ještě nějakou dobu po postřiku cvrčci a octomilky na krmení? Myslím samozřejmě ty, co hodíme do terárka, ne ty, co zdrhnou a budou se producírovat po bytě. Uvádí se, že postřik je účinný ještě několik týdnů po aplikaci.
Za jakékoli info předem díky, jsme z toho fakt zoufalí.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny