Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gekočík noční - velikost teraria

aby bolo jasné: je možné, že človek natrafí na gekončíky-"lemry", čo sa ledva pohnú z miesta, len keď vidia žrádlo... takým tých 50x30x30 (dxšxv) bude stačiť aj dvom. resp. že sa nájde samec, čo bude k samičke nadmieru ohľaduplný a svoje sexuálne pudy bude držať čo najviac na uzde...
potom je druhá možnosť-pravdepodobnejšia, že 2 gekončíkom bude to terárium malé (stále sa budú lepiť na sklo, hrabať v rohoch, a pod. ... resp. samec vzhľadom na svoje sexuálne pudy bude samicu traumatizovať.

kedysi som choval gekončíky v zostave 1.1 v teráriu cca 60x35x35 (dxšxv), a musel som vždy na jar, keď sa párili, samca po cca 2 týždňoch oddeliť a chovať zvlášť v inom teráriu, aby mala samica od neho pokoj. dával som ho naspäť až v neskorom lete, keď jeho sexuálne pudy dostatočne vyprchali :)

...takže to nie je o tom, že "len nejaký slovenský kolega" má problém s malým teráriom...on myslí tu radu dobre
chovajte si gekončíky hoci aj krabici od topánok, možno to bude fungovať, ale každopádne buďte pripravení, že to nemusí fungovať...aby to neskončilo tak, že tu bude dotaz štýlu "mám pár gekončíkov v teráriu 50x30 a stále sa tlčú...prečo?...však mi hovorili, že tie rozmery pre dvoch sú dobré..."

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny