Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Několik čerstvých foteček. Chlorechiskám se moc pózovat nechtělo a vzhledem k prožitému stresu jsme…
Apophis 16.04.2011 19:11
Apophis
Hezky fotky. :-) Chlorechisky jsou na pohodu. Co se tyce ceratophorek a ostatnich "horskych" zmiji,t…
Radar jinde.. 16.04.2011 19:22
Radar jinde..
Teď se přiznám, že jsem fakt línej to tady prohledávat, ale neřešil někdo "chlazení" terária ? Nejse…
Apophis 17.04.2011 11:46
Apophis
No je tady nekde na TP tema o Peltierove clanku a boa.constriktor me vyvedl z omylu,ze to v realu ne…
Radar jinde.. 17.04.2011 12:03
Radar jinde..
Radare a Aurifer, díky za zajímavý poznatky z chovu, informací není zrovna moc. Jinak moje krátká ně…
.tomas. 17.04.2011 23:43
.tomas.
Cus Tome,jasny chapu.. Je to skoda,alespon se s nima rozloucis lepe nez ja.. Nahrad je squamkama,jso…
Radar jinde.. 19.04.2011 07:46
Radar jinde..
z Hammu aspoň jednu squamu. A s nákupem pro tebe počítám:-)
.tomas. 19.04.2011 09:03
.tomas.
V Hammu mívá pravidelně odchovy sqám jeden náš známej, má nigerijské uplně úžasně vybarvené. Máme od…
Aurifer 19.04.2011 10:26
Aurifer
Se squamigerama z Nigeru,nemam zkusenost..Mam samce Kongo a holku NZ z Vidne a taky jsou na pohodu..…
Radar jinde.. 19.04.2011 11:25
Radar jinde..
Já zas mám pohodové ceratofory, ty při zásazích v ubikaci seděj a koukaj a vystartujou, až když se c…
Aurifer 19.04.2011 12:09
Aurifer
Jasny,taky nemam v umyslu michat Kongo+Niger+treba ten Kamerun.. Taky preferuju cista zvirata a rekl…
Radar jinde.. 19.04.2011 13:38
Radar jinde..
joo jinak ty kamerunské sice nebyly nějak zvlášť vzteklé, ale byly schopné vystartovat bez nějakého…
Aurifer 19.04.2011 14:08
Aurifer
Zajimavy odlisnosti. Bych to ani necekal,co stat to jina "povaha" :-) Moje holka je odchov,ale po ro…
Radar jinde.. 19.04.2011 15:03
Radar jinde..
Lepší hadi co sahaj pravidelně, než ti hodní, co si sáhnou tak, jak říkával P. Voženílek. Totiž neče…
Apophis 19.04.2011 16:03
Apophis
Jasny,rozumeno. Ale je od nich obcas prijemny,ze jsou v klidu. ;-) Tim nemyslim,ze na to spoleham,al…
Radar jinde.. 19.04.2011 16:33
Radar jinde..
já bych nepodceňovala (a taky že nepodceňuji :-) ani Atherisky... sice na to třeba nemusí člověk umř… poslední
Aurifer 19.04.2011 22:58
Aurifer

No je tady nekde na TP tema o Peltierove clanku a boa.constriktor me vyvedl z omylu,ze to v realu neni moc dobry..(zabyva se tim v praci) Jinak klimatizace ,ci mozna se i neco prodava na chlazeni terarii,ale bude to drahy a komplikovany.. Jinak by slo nekam zmije prendavat,ale to je stres,tak taky ne a pokud neni chladna mistnost,klimatizace ci sklep,kde lze mit hadarnu,tak je lepsi horsky druhy proste nechovat.. Taky me to stve,protoze to jsou uzasna zvirata.. A.desaixi,hispida,nitschei.. Zhaoermia,B.aurife plus spousta jinych a muzu na to zatim zapomenout..

Radare a Aurifer, díky za zajímavý poznatky z chovu, informací není zrovna moc. Jinak moje krátká několikaměsíční zkušenost s ceratophorkama je podobná, aktivní hadi a to většinou přes den, moji naprosto neagresivní. Bohužel řeším taky problém s teplotama, takže je dávám pryč a prozatím na ně můžu zapomenout. Až někdo vychytá řešení, kdy v bytě s 28 stupněma v létě udělám v terárku těch 16, tak sem s tím. Opravdu úžasní aktivnní hádci, blbě se mi s nima loučí...

Cus Tome,jasny chapu.. Je to skoda,alespon se s nima rozloucis lepe nez ja.. Nahrad je squamkama,jsou taky uzasny.. ;-)
Jestli pojedes do Hammu,tak urco nakou peknou barevnou sezenes.. ;-) Sam se tam nedostanu.ale mozna Te poprosim o A.broadleyi,kdyz to tam nak domluvim.. ;-)

V Hammu mívá pravidelně odchovy sqám jeden náš známej, má nigerijské uplně úžasně vybarvené. Máme od něj 2 leté 1,1 ale teda to jsou vztekliny co startujou i na dolejvanou vodu, s těma odchytovýma neraktivníma bačkama z Konga co nestartujou a nestartujou co máme taky se to fakt nedá srovnávat.

Jinak my se sqámama ani brodlejkama za několik let chovu a nějakým odchovu žádné špatné zkušenosti nemáme, naopak bych řekla že jsou dost pohodové, pokud se získaj brzo po importu v dobrém stavu.

Já zas mám pohodové ceratofory, ty při zásazích v ubikaci seděj a koukaj a vystartujou, až když se chvíli prudí přímo do nich, takže čištění je v pohodě. Ani při manipulaci mimo ubikaci nekoušou kolem, ale já je prakticky nevynádám. A jsou klidné už od začátku. Konžský sqámy mi nesahaj vůbec, nigerijský jsou vzteklý jak sviňa, obě zvířata.
Barvoměnu maj určitě, jednak se většinou mláďata přebarvěj v průběhu dospívání- měli jsme mláďata, co se narodila jako oranžová a teď jako větší jsou spíš zelená, navíc určitou barvoměnu maj i dospělí. Samec z Nigerie je občas výrazně fialovej, jindy oranžovohnědej, to samý zvíře. Škoda, že mi tu fialovou nevezme foťák. Ono když je porovnám s těma konžskejma, tak to jsou docela dost odlišný hadi jak povahově, tak i celkově. A co jsem měli kamerunské, tak ty byly zase jiné...takže my se snažíme mít vždycky hady ze stejnýho původu.

Jasny,taky nemam v umyslu michat Kongo+Niger+treba ten Kamerun.. Taky preferuju cista zvirata a rekl bych.ze napr. Kamerun a Kongo by o sebe mozna ani zajem nemeli,vzhledem k velky diferenci.. Ten Niger jsem na zivo nevidel, tak nevim.. Ta barevna variabilita a schopnost menit barvy, je ale paradni.. Atherisky jsou pro me nej hadi a tezko se to zmeni.. ;-)

Zajimavy odlisnosti. Bych to ani necekal,co stat to jina "povaha" :-) Moje holka je odchov,ale po rodicich z Konga a ted kdyz dohani po-gravidni deficit,tak saha pekne taky a je v pozici "nabito" temer neustale,ale venku je opravdu klidna a nuninek. Kluk je na tom podobne,lovi bez rozmyslu a venku je na pohodu,ale toho jsem musel "prudit" jen parkrat.. Zdravej kluk primo z Konga a nemam s nim zadny problemy. :-) S holkou jsem si uzil svy,ale byla vzdy na pohodu,pri veskere manipulaci a lecebnych zakrocich..

Jasny,rozumeno. Ale je od nich obcas prijemny,ze jsou v klidu. ;-) Tim nemyslim,ze na to spoleham,ale naky vzorce chovani u tech Atherisek,potazmo jinejch stromaku celkem fungujou. Taky se to na nich da celkem dobre poznat. Pro ty to heslo "necekane", zas uplne neplati.. ;-) Verim,ze mas hodny mambicky,ale tam uz zadna sranda neni,kdyz sahnou.. Ale krasny jsou taky..

já bych nepodceňovala (a taky že nepodceňuji :-) ani Atherisky... sice na to třeba nemusí člověk umřít (ale taky může), ale ty nekrózy pak taky nic moc ;-) Jj ono se dá většinou čekat, jak ten had zareaguje, pokud ho člověk zná, ale není moc dobrý na to spoléhat. proto jsme si nenechávali ty kamerunské, protože ty se tvářily jako mouchy snězte si mě, a pak najednou vystartovaly a rovnou na ostro.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru