Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Užovka červená - oteklá tlama

Dobrý den,
mám užovku červenou asi 5 let starou. Asi před týdnem jsem si všimla, že má stále mírně pootevřenou tlamu - mezi horní a dolní čelistí je stále mezírka asi půl milimetru. Občas, když odpočívá, otevírá tlamičku i víc. Vypadá to, že jí má zevnitř nateklou. Zhruba před měsícem přestala přijímat potravu (myš zabije, ale nesežere). Taky měla nějaké breberky - je to týden co jsem jí postříkala Arpalitem a brebery zmizely okamžitě. Té oteklé tlamičky jsem si všimla den po aplikaci Arpalitu, ale vzhledem k tomu, že už měsíc nežere, si myslím, že už měla nateklou tlamičku dřív, jen to ještě nebylo vidět.
Užovka bydlí v terárku 40x40x60. Vím, že je to málo, ale je to jen provizorně - nové velké terárium je už téměř hotové. V teráriu má žárovku 40W a svítíme 12 hodin denně a téměř každý den rosím, teplota se pohybuje okolo 26°, pod žárovkou víc. Před stříkáním breberek tam měla lignocel, teď je provizorně na novinách.
Prosím poraďte, co by mohlo užovce být a dokážu jí vyléčit sama? Vzala bych jí hned k veterináři, ale tady v okolí není žádný, který by se specializoval na terarijní zvířata.
Předem moc děkuju!

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Já bych s tím rosením moc nepřeháněl...páč může chytnout plíseň...rosit každý den jedině před svleke… poslední
Houmr 29.06.2011 12:24
Houmr

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru