Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá: Páření na dálku

Zdravím,

Chtěl bych se zeptat, zda-li nemá někdo zkušenosti s pářením agam vousatých na dálku. Je to takový příběh, kdy si můj kamarád pořídil páreček agam a po roce a půl zjistil, že místo párečku vlastní dvě samičky. Tak jsme se rozhodli, že jeho samičky necháme opářit mým dvou ročním samcem. Můj sameček má typické projevy chtíče k páření(kývaní hlavičkou, zakusování se to zátylku samice). Nic méně ani po čtyřech dnech se mu samičky oplodnit nepodařilo. A tak otázka zní, zda-li si na sebe samec a samice nemusejí chvíli zvyknout (popř. jak dlouho), zda-li nemají stres se změny prostředí, nebo nejsou v nějakém nepářícím období ?
Děkuji.

S pozdravem,
Kotipelto.

Předmět Autor Datum
myslim ze "B" je spravne, teda - aspon u nas to funguje tak ze kdyz samice nechce, tak samec nema za…
lucifer 19.05.2011 20:34
lucifer
Tak jen ze znova to same - rad bych kdyby nas Gizmo nakryl Kouli, opakovane ji mel u sebe, a pokazde… poslední
lucifer 21.05.2011 11:18
lucifer

myslim ze "B" je spravne, teda - aspon u nas to funguje tak ze kdyz samice nechce, tak samec nema zajem. Mame samice oddelene, a je poznat dle jejich chovni ze "chteji" - zacnou byt agresivnejsi, dorazet na ostatni. Pokud dam k samcovi samici ktera nema sve "plodne obdobi" tak ji prozene, dupne si, zakejva hlavou - a tim to konci. Se samici ktera chce oplodnit se pari takrka okamzite. Jak to pozna nevim, ale tohle chovani opakovane sledovano. (a uz jsem to tady tusim i psal)

Tak jen ze znova to same - rad bych kdyby nas Gizmo nakryl Kouli, opakovane ji mel u sebe, a pokazde ji jen prohnal, zadupal si - a nezajem. Dnes se v babinci zacala chovat agresivne a dominantne nase Popelnice (zcernani na krku, kejvani hlavou, prohaneni ostatnich samic) - znameni ze "chce" a provokuje. Tak sla k samcovi - netrvalo to ani minutu a uz byli spojeni :-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru