Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Par otazok zaciatocnika...

Ahoj, nevim jestli kvuli 1 dotazu zakladat nove vlakno, kdyz se to hodi celkem do tohoto. Mel bych dotaz:
Mame asi 2 roky zelvu nadhernou nalezenou u silnice (pravdepodobne mlada samicka, asi 20cm krunyr), je hodna, nekouse, zere mi i z ruky, poustime ji normalne po zahrade, vychazi se psi a oni s ni. to neni jeste pro muj dotaz podstatne.
Uz hodnekrat jsme ji koupili ve zverimexu cvrcky. Vzdy jsem pomerne sokovan, v jakem stavu chudaky cvrcky vsude prodavaji, nemaji zadny zdroj vody (ani pitomej kousek jabka), vzdy jich je par chciplych zizni a ostatni ze zoufastvi ty mrtve poziraji kvuli vode. Vzdy jim tam dam nejake ovoce a oni se na to vrhnou. Nechapu ze je tak v tech obchode trapej. Ted naposledy muj oblibeny obchod byl zavreny tak jsem koupil cvrcky ve zverimexu v intersparu, kdyz jsem ji daval posledni tak jsem uz krabicku celou otevrel abych je uz vsechny vysypal do nadrze kde cekala zelva (miluje je) vsiml jsem si ze v tech blativych hrudkach ktere se staly z te smesi srotiku, mrtvych tel a mozna i zbytku ovoce co tam tak 2 dny bylo se sviji spousta malych cervu.
Cvrcky jsem uz mel ale vysypany, a zelva na nich hodovala, a stejne jsem ji s nimi krmil v poslednich 3 dnech. Chci se tedy zeptat zda cvrcci mohli byt napadeni nejakym parazitem nebezpecnym pro zelvu, nebo zda se asi jednalo o nejake neskodne cervy co tam mohly naklast nejake musky.. (mali, asi 1cm cervicci, vypadali pomerne neskodne, jako od mouchy, ale chci mit proste jistotu) Krabicku s cvrcky jsem mel doma 3 dny, jen jsem do ni udelal dirky na lepsi dychani a hodil jim tam ovocicko...

Diky za radu, chci pro svoji zelvu jen to nejlepsi, doufam ze krmni cvrcci splnuji nejake naroky na sterilitu a hygienu..

S zelvou k veterinari moc chodit nechci, pry je to celkem drahe, nechci ji ani stresovat..Takze bych takovou navstevu nechal jen pro pripad vaznych problemu. Jinak na me zelva pusobi zcela zdrave, vitalne, rada lozi, zkouma okoli.

Diky za par slov ;-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny