Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Inkubace vajec

Zdravím,
Mám dotaz ohledně inkubace vajec gekončíků nočních.
Vajíčka uchovávám v substrátu jménem PERLIT. Asi po týdnu co jsem vajíčka vložil do inkubační krabičky mi zplesnivěla, na místech kde jsem se jich dotknul při přemisťování, jinak svůj tvar nezměnila. Dá se plísně nějak zbavit, nebo musím vejce vyhodit?
Předem děkuji za odpověď

Předmět Autor Datum
Já plesnivá vejce vyhazuji, možná má někdo jinou zkušenost. Většinou plesniví, protože jsou neoploze…
Lyncha 18.06.2011 15:13
Lyncha
Také jsem měla ze začátku tendenci nechávat jen trošku "chytlá" vajíčka dojít do konce inkubační dob…
Rendy 20.06.2011 07:04
Rendy
ono záleží na tom, proč ta vejce chytla plíseň. Pokud proto, že byla mrtvá (neoplozená nebo odumřelá…
Aurifer 20.06.2011 13:29
Aurifer
Poslyš. Proč když založíš vlákno http://tera.poradna.net/q/view/173486-inkubace-vaj ec, a dostaneš n…
Aurifer 20.06.2011 13:21
Aurifer
Ahojte chcem sa opýtať, či je v poriadku, že vajíčka mojej samičky gekona nočného, ktoré naliahla 14…
aloe77 14.08.2011 16:08
aloe77
je to normálne, že sa vajcia po čase zväčšia. väčšinou je to známka toho, že embryo rastie (hoci pri… poslední
perenquen 14.08.2011 17:16
perenquen

Já plesnivá vejce vyhazuji, možná má někdo jinou zkušenost. Většinou plesniví, protože jsou neoplozená, což by odpovídalo i té době, kdy zplesnivěla. Také mohl zárodek ve vejci odumřít (špatná manipulace s vejcem při přemisťování do krabičky, vrozená vada atd.). Většinou se doporučuje plesnivé vejce odstranit co nejdřív.

ono záleží na tom, proč ta vejce chytla plíseň. Pokud proto, že byla mrtvá (neoplozená nebo odumřelá), tak tam samozřejmě žádné zasypávání nepomůže. Pokud proto, že na nich třeba zplesnivěl ulpělý kousek substrátu, přelezla plíseň z jiného mrtvého vejce nebo na ně někdo chmátl špinavýma prackama, tak to většinou vyřeší zasypání tim Devilanem a vylíhnou se normální zdravá mláďata. Mně se i občas stalo, že třeba starší samice snesla horší vejce- se "sejrovýma" žlutýma špičkama, které chytaly plíseň. Ale po ošetření a odstranění plísně se z vajec vylíhla normální zdravá mláďata, stejná jako z bezkazových vajec. Takže vejce vyhazuju opravdu až po tom, co viditelně zkolabujou.

Ahojte chcem sa opýtať, či je v poriadku, že vajíčka mojej samičky gekona nočného, ktoré naliahla 14.7. veľmi zväčšili svoj objem, Mám ich v inkubátore, teplota 28.c vlhkosť ok, sú uložené v perlite. Pre lepšiu predstavu prikladám foto, tie menšie vajíčka nakládla samička dnes, teda presne po mesiaci. Za ochotu a odpoveď ďakujem.[mandyo.jpg]

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru