Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Osvetlenie terária

No já jsem právě chtěl poradit, ale když jsem hned zkraje nebyl označen za specialistu, tak jsem se urazil a budu držet hubu...
...:-D dělám si samozřejmě srandu :-)

Podlahový topení bych tam dal na stoprocent v případě, že bych dole dělal vyhřívanej bazén (samozřejmě napojenej na odpad), za kterej bych se i dost přimlouval, konkrétně tomuhle legoušovi by všší vlhkost neuškodila, je docela vysušenej. Na temperování toho prostoru to není asi až tak špatnej nápad - vyjde to podle mě ekonomičtěji než se snažit to celý vytopit žárovkama.

A pakliže by to byla samička - tady se asi kloním k Červenýmu Drakovi i když první fotka vypadá na chlapáka, na tý druhý je to jakýsi samicovitý i ten ocas hubenej. Ale může to bejt klidně zaprdlej hubenej samec - vyfoťte mu zespoda femorální póry v tomhle věku už to snad bude jednoznačný, i když taky se poštěstí... ale proč o tom píšu - samice by mohla ještě někdy potřebovat kladiště a vytápěná podlaha by mohla dobře posloužit, i když to není uplně ideální vytápění kladiště (zespoda).
A co to má s kůží na boku na břišní straně? (možná se mi to jen zdá)

Světla - hodně :-), legoši ho uplně lapají, když mají možnost. 2x120W reflektory nejsou špatný, podle tý wattáže tipuju, že jste naočkovanej od Johnyho a máte na mysli něco takovýhodle?. Mezi ně bych prdnul buď 160W směsovou UV výbojku - todlenc "namířit" na místo, který bude vyhřívací, cca 45°C, určitě přes 40. Zbytek dosvítit buď těma trubicema (čím víc a delších, tím líp, přehnat se to nedá!) nebo halogenidovýma výbojkama 70-150W. Ale musely by tam být určitě min. dvě, aby to za něco stálo.
Je to blbý to takhle psát ale určujícím faktorem kvality osvětlení je bezesporu momentální stav vaší peněženky :)), vymyslet se toho do takovýhodle terárka dá opravdu mraky - námět pro další diskusi :-)

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny