Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Centrální řízení terária

Ahoj.
Chovám 3 hadice, otec je radioamatér a elektrikář. Bavil jsem se s něma že mě štve řešení osvětlení, ostřikování terária a toného kamene pomocí několika časovích spínačů... Navrhli se sestrou toto - otec naprogramuje čip, který bude řídit vše a sestra k tomu udělá program do počítače pomocí kterého se bude dát regulovat rožínání a zhasínání světla + pokud by člověk chtěl i postupné rožínání a zhášení světla, cykly a teplota topného kamene, a pokud by měl udělaný i ostřikování pomocí kyble, čerpadla, trysky a hadiček tak i četnost a délka ostřikování terária. To vše by mohlo běžet ve dvou módech či třech (klidně i jednom). jeden mód pro klasické dny, druhý pro doby svleku - častější cykly rosení atd... Třetí mód by byl popřípadě pro toho kdo by měl zájem a udělal by si záložní napájení a ve chvíly kdy by vypadl proud, čip to zaznamenal a přepl by se do nižšího výkonu - např. vyplo by ostřikování a topný kabel + dal by nějakým způsobem vědět majitely například SMSkou že jede na záložní zdroj....Každý ze systému by pracoval nezávisle na ostatních, pokud např. někdo nepoužívá topný kabel prostě by ho vyškrknul ze seznamu v programu.

Prosím na přesný definice jak by to fungovalo po mě nechtějte, jsem strojař a o tomto vím prd, pokud by byl zájem dal bych otci přístup sem a další dotazy by vyřizoval on.

Mám dva dotazy - nenapadá vás ještě co by se dalo přidat za funkce ?
A druhý dotaz - byl by o to vůbec zájem ?? Vím že je tu spoustu podnikatelů co jsou třeba dlouhodobě na služebce atd....Bavili sme se s otcem o ceně a říkal že za čip s programem atd by chtě zhruba 800kč...

Napište ale prosím nekamenujte mě za i/y, atd... jsem dislektik... Díky Leviatan - Tomáš Nečas

P.S. ještě jeden malej dotaz. Nevíte zda existuje nějaká fólie na skla aby se nemlžily ? kamoš co dělá do aut má jen ty fólie co odráží světlo (zatmavují)... Díky.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Dobrý den, chtěl bych se zeptat má někdo postavený automatizované terárium? Díky za odpovědi poslední
FJakub 21.03.2013 05:16
FJakub

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru