Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pelodiscus sinensis - plave kolem stěn akvária

Keďže neviem, ako to vlastne bolo s tou "prvou znáškou", keď si našla rozbité vajcia vo vode, ťažko sa k tomu vyjadruje. Normálne býva pauza medzi znáškami približne 4-6 týždňov. Takisto neviem, aké veľké boli tie vajcia. Podľa Zycha majú pelodiscus sinensis 15-25 vajec, takže tých 16 je na spodnej hranici. Szalay uvádza dokonca 20-70 vajec vo viacerých znáškach.
Chelodina (19cm karapax, 0,9kg) sa u mňa správala podobne ako tvoja kožnatka, niekoľko dní nejedla, ledva sa hýbala, skoro sa nedostala k hladine, ale nakoniec začala hrabať a po pár dňoch zniesla 15 vajec. Najdôležitejší bol kľud, pocit bezpečia a samozrejme vhodné kladisko.
Na tvojom mieste by som nateraz vynechal betadin a všetkú ostatnú manipuláciu. Do nádrže jej daj prevent podľa návodu, ktorý má dobré dezinfekčné účinky. Nechaj jej niekoľko dní kľud, neruš ju, jedine ak tak skúšaj krmiť. Žrádlo totiž často vyprovokuje znášku.
Daj jej niekoľko dní čas, aby sa spamätala z toho šikanovania, ktoré teraz zažíva. Ak to pôjde dobre a odo dneška nebude mať zásahy, predpokladám že v prvej polovici týždňa bude znáška na svete. Pondelok je na vyberanie vzhľadom na stresy podľa mňa skoro. A ak už má byť vyberanie, tak nech je to oxitocínom na vyvolanie znášky a nie operačne.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny