Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Pelodiscus sinensis - plave kolem stěn akvária

Želvu jsme zatím neviděli, zase se celá zahrabala, asi šok z "porodu" :) říkala jsem si, že jí dám do zítra čas, ať se uklidní, a někdy během dopoledne bych se vydala vyhrabávat.
Po tom prvním pokusu, kdy vejce rozcupovala, se jí břicho viditelně propadlo takže snad to poznám tentokrát už na jisto. Až přijdu domů, pokusím se "mohylku" vyfotit, objevili jsme ji včera večer, už jsem nechtěla v místnosti rozsvěcet (možná už začínám být přehnaně úzkostná).
Oplodněná určitě nejsou. Sice mám pár, ale odděleně žijí přibližně od září s tím, že ve chvíli, kdy jsem je oddělovala (samice začala napadat samce) jim bylo přibližně 14 měsíců a oba měli kolem 8cm, takže o oplození nemůže být řeč. Nebo se mohu mýlit?
A k odchovu... Uvažovala jsem nad tím, že až se samice zklidní a měla bych k tomu podmínky, zkusila bych ji připustit. Ovšem jsem neznalá legislativy, která se váže k odchovu mláďat, tj. jestli je třeba vyřizovat předem nějaká povolení, to by se všechno muselo předem zjistit. Navíc si ani nejsem moc jistá, zda bych případná mláďata odprodala/měla komu svěřit. Sama už kapacity na další AT nemám a dávat zrovna kožnatku do rukou neinformovaných kupujicích, či (možná v tomto případě hůře) do zverimexů, to by mi těch zvířat bylo líto. Jak říkám, uvažuji nad tím, ale nejdřív si chci vše pořádně zjistit a zajistit, a teprve potom jednat :)
Ke gratulaci děkuji :) a já moc děuji Vám a Lukášovi, protože bez Vás dvou (i ostatních, jejichž informace byly rovněž cenné) bych sama nevěděla co s tím. Snad už to bude vše ok. Jinak vše budu dokumentovat, takže pokud se tzadaří, dám se foto.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny