Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Hroznýš Kr. - bulka pod šupinami

Dobrý den,
mám dotaz ohledně mého hroznýše královského. Na těle pod šupinami má již delší dobu malou bulku (asi 4mm v průměru, tvarem půlkoule). Není uplně měkká ani uplně tvrdá, nezdá se, že by hada dotek na bulku bolel (nijak nereaguje). Bulka se nezvětšuje ani špupiny nad ní nejsou poškozene nebo seschlé. Stejné bulky (a víc) jich měl sourozenec tohoto hada, ktery ale bohužel uhynul na špatné chovatelské podmínky (něměl jsem ho v péči já). Nemohl by někdo poradit o co jde a jetli je to nebezpečné (jestli se nebudou tvořit bulky nové a nebudou se zvetsovat?). Pokud bude potřeba dodám více informací. Za případnou odpověď předem děkuji. Přeji krásný den.

Předmět Autor Datum
Nikdo nedokáže poradit? Tak jsem Ti to asi, Honzo, doporučil zbytečně...
boguschak 09.07.2011 21:03
boguschak
Těžko se radí přes net s těmahle věcma ... Navštiv veterináře který se specializuje přes plazy ...
Filip 09.07.2011 21:57
Filip
přez net je fakt těžký určovat diagnozu,ale mohlo by to být následkem po pokousání krmným hlodavcem-…
viper 10.07.2011 00:13
viper
Za odpovědi děkuji. Nevyhnu se návštěvě veterináře. S tím hnisem se mi to nezdá, nebot tu bulku má u… poslední
Jan Kolář 14.07.2011 11:29
Jan Kolář

přez net je fakt těžký určovat diagnozu,ale mohlo by to být následkem po pokousání krmným hlodavcem-mládata než se naučí pořádně lovit občas při škrcení hlodavec pokouše,rána se zvrchu zacelí,ale pod kůží zgranuluje hnis -specielně u hroznýšů se mi to občas stávalo,časem to vždy bez problémů zmizelo...může to ale být i něco jiného...

Za odpovědi děkuji. Nevyhnu se návštěvě veterináře. S tím hnisem se mi to nezdá, nebot tu bulku má už dost dlouho, spíš bych to tipl na nějaky nádor, nebo infekci (protoze jeho bratr to mel take). Jinak had je v pořádku , je aktivní a dobře žere, jen je na svuj věk poměrně malý (6 roku - 150cm) ale to bude souviset se špatnymi podminkami a krmenim v mladi a vlastne dlouho byl zanedbavany. Jinak nevím jestli tady někoho nenaštvu, ale svého Archieho (jo je to on :-)) mám běžně v pokoji na volno, pouze na krmení ho dávám do terária a nechám mu otevřené víko. Sám pak většinou tak po týdnu od krmení vyleze. Má oblíbené místo za skříní nebo na skříni (odkud mi scházel už všechny kytky). Pokud mu dám ven výhřevný kámen, ani na něj neleze, tak jen hlídám, aby měl přístupnou misku s čerstvou vodou.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru