Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Atheris jako první jedák?

Hele víš co, Ty jako nechovatel jedovatých hadů to stejně nepochopíš, takže je zbytečný psát nějaký eseje. Ale proč se chovaj pejskové, kočičky, andulky, rybičky, nejedovatí hadi, koně, exotičtí savci? Asi proto, že se lidem líběj, zajímají je, mají je rádi. No tak s jedovatýma hadama je to uplně stejný, jako s tim všim ostatním. Prostě to jsou nádherný zajímavý zvířata, co někoho fascinujou, tak si je pořídí. A že jsou potenciálně nebezpeční?. To je řada jiných zvířat taky, jen si to lidi neuvědoměj. Nemusíme chodit daleko, řada hospodářských zvířat tě zmrzačí nebo i zabije taky, když uděláš nějakou botu. NIkdo se samozřejmě nenechá dobrovolně uštkat, ale to on se chovatel koní taky dobrovolně nenechá zkopat nebo chovatel psů potrhat, že? Potažmo...až pojedeš na sjezdovkách nebo na kole z kopce, tak si dobrovolně rozbiješ ústa? Asi těžko, že.. Ale nebudeš kvůli tomu nejezdit na kole nebo lyžích, protožee by sis mohl rozbít ústa, že. Tak s hadama to je stejný. Je to prostě o tom se nenechat kousat, ikdyž se občas něco takovýho stane...on se občas někdo zabije po tom, co se rozsekal na lyžích. A budeš se ptát lyžařů, proč lyžujou, když si můžou rozbít hubu? Co se týče toho machrování, tak většina chovatelů nemá své hady proto, aby s nima někde machrovala, stejně jako většina majitelů "bojových plemen psů" (záměrně píšu v uvozovkách, páč ten termín je blbost) je taky nemá na machrování. Ikdyž se tací najdou, i u těch jedařů. Ale jak se říká- blba najdeš všude.
Nechovateli to asi líp nevysvětlim.
Co se týče dětí- většina chovatelů jedovatých hadů je má, zejména ty co jim je už přez 30. Je to totéž jako u ostatních zvířat, proč by neměli mít děti?


Co se týče toho odběru jedu- jed svým hadům nikdo neodebírá, protože to ty hady poškozuje. A nikdo si svým svěřencům nebude dobrovolně ubližovat.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny