Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s příjmem potravy...

Nyní nastal stejný problém jako u agamy první, Eliška odmítá potravu, cvrček jí může lézt pod nohama, nebo klidně i po zádech a ona nejeví žádný zájem. Nyní je jí 7 měsíců a váží jen 28g a měří cca 27cm.

Protože děláte pořád stejné chyby v chovu ve stejně nevyhovující ubikací, jako v prvním případě. První agamu už to stálo život, druhá k tomu spěje mílovými kroky...ona to asi nebyla chyba ve zvířeti, jak píšete že byla zakrslík, ale chyba v chovu- i toto zvíře už je zakrslé, vyhublé s počínající rachitidou. Chybí UV, naprosto nevhodné terárium s nevhodným podkladem atd. Exotera 60x60x40 je terárko pro menší stromový druh ještěra, možná tak pro mladého jemeňáka, když se vhodně zařídí. Ale rozhodně ne pro vousatku. Vousatka je převážně terestrický druh, takže pokud chcete terárko Exoteru, tak pořiďte 90x45x45, to je pro vousatku asi jediný přijatelný rozměr. Vousatky jsou heliofilní zvířata, co potřebujou velkou dobře nasvícenou nádrž (komplet, ne jen 1 obyč. žárovku), lokální zdroj tepla s vysokou teplotou až na 40-45°C (ne topný kámen) a kvalitní zdroj UV. Nepiště, že má jako UV Reptiglo 5.0 a zdroj tepla topný kámen, to je naprosto nevyhovující a nedostačující vybavení pro voustaku. Vaše zvíře nemá ani jedno, takže se nemůžete divit, že skomírá. Navíc ani nepíšete, že byste jí přidával(a) nějaké vitamíny a minerálie. Pokud chcete to zvířátko zachránit, musíte komplet vyměnit ubikaci za vyhovující a vybavit ji potřebným vybavením (hlavně světla a zdroj UV, na netu toho je k vousatkám dost), a moc s tim neotálet, jinak umoříte i tuhle agamu. Co se týče dalšího vybavení, tak postačí už jenom nějaké úkryty a kořeny na lezení, jako písek obyčejný písek do dětských hřišť a zvíře bude spokojené.

Co se týče toho nežraní zeleného- mláďata ho často nechtějí a žerou ho spíš jako větší, ale co jste jí vůbec dával(a) za zelené? A nějaké vit/min. přípravky dostávala?

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny