Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Problém s příjmem potravy...

Na topnem kameni nevidim nic az tak spatneho (pokud ma spravnou teplotu a je spravna teplota i v prostoru) - u "zemnich" jesteru IMHO smysl ma

to sice jo, však taky jsem nepsala nic ve smyslu v žádném případě nedávat vousatkám topné kameny. Ono třeba Ty bys se svýma chovatelskýma zkušenostma s daným topným kamenem v kombinaci s vhodným světlem (což to reptiglo zrovna nebylo) udělal podmínky přesně tak, aby zvířeti vyhovovaly, ale člověk-začátečník to většinou nedokáže, protože mu na to právě chybí ty zkušenosti. Já reagovala na tenhle konkrétní případ, ne všeobecně ;-) A ta agama potřebuje urgentně restartovat, než bude pozdě, protože už je docela dost zdevastovaná- tzn restartovat na pořádném výhřevném zdroji s pořádným světlem. Sice tazatel(ka) nepsal(a), jak moc kámen hřeje, ale upřímně- těch kamenů co hřejou zrovna tak jak mají zas tolik běžně v prodeji neni a většinu začátečníků nenapadne před použitím kámen osahat, nebo na něm změřit teplotu. Většinou kameny hřejou málo nebo naopak moc...tohle zvíře evidentně mělo tmu, málo tepla a nedostatek UV a je potřeba to vyřešit, než bude pro to zvíře pozdě. Proto jsem napsala ať se vybodne na kámen a pořídí jiné terko a pořádná světla, čímž zabije několik much 1 ranou.

Co se týče toho (ne)žraní zeleného- mně ho některá mláďata nežrala vůbec a začala až jako odrostlejší, ikdyž se najde dost zvířat co ho buď žerou už od mala nebo ho naopak ignorujou i v dospělosti. Taky jsem proto napsala ať vyzkouší žluté květy, ty zvířata obecně rajcujou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny