Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Želva nádherná - ochnutí hrudních končetin

Dobrý den,

mám doma tři želvy nádherné, cca 10, 12 a 16letou (všechno holky).
V zimě jsou v teráriu doma, v létě v malém jezírku na zahradě - s výběhem, trávou, keříky, domečkem, voda částečně ve stínu, okolo vyšší plot, aby tam nemohli psi. Tedy není pravděpodobné, že by se mohl želvám stát nějaký úraz, nemají odkud spadnout, o co se praštit.
Před třemi dny jsem si všimla, že jedna z nich (16ti letá) nevylezla přes den z vody, na sluníčko, ačkoli normálně celý den nedělají nic jiného, než že se sluní. Když jsem jí vytáhla z vody ven, zjistila jsem, že má strašně zesláblé přední nohy. Zadníma mě drápe a odstrkuje, předníma nic. Je smutná, nežere, kam jí posadím, tam sedí. Ve vodě se odstrkuje jen zadníma. Oči má čisté, nikde ani škrábnutí, krunýř bez plísní. Vypadá v pořádku, jen má prostě téměř gumové přední nožičky. Trochu se snaží, pohne s nimi, ale nemá v nich vůbec sílu.

Hned jsme jeli na veterinu - ale zatím nevíme příčinu. Dostala injekci vitamínu A a B-Neuron a za dva dny se uvidí, jestli to pomohlo.
Před čtyřmi měsíci jsme byli se všemi želvami na kompletním krevním rozboru, byly všechny v pořádku ve všech směrech. A najednou tohle.
Prý to není časté, když už mají želvy problém, tak se zadními končetinami. Tohle by mohlo být prý způsobeno i selháním některých orgánů.
Pátrání po příčině bude asi běh na dlouhou trať, tak se chci zeptat, jestli jste se s tím někdo nesetkal.
Díky předem za všechny rady,

Amálka

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny