Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agama vousatá - málo jí a zvrací

Dobrý den, moje 4měs. mládě agamy už týden nechce nic jíst, po delším přemlouvání sní max. 2-3 malé cvrčky denně - ovšem pak se zavlní jako had a vše vyzvrací. Připadá mi, že by i měla hlad ale něco jí brání v trávení. Začala se tak chovat přibližně po poslední noční bouřce před týdnem. Může mít případné leknutí tyto následky? V teru je s dalšíma dvěma stejně starými mláďaty. Ty žerou jako přetržené a chovají se jako obvykle, beze změny. Díky za rady na názory.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zkusil bych jí nechat tak ještě 2 dny pouze na zelenině a když ani to nepomůže a bude zvracet dál, t…
Ernest 22.07.2011 16:00
Ernest
No, poprvé to zvracení bylo v neděli - snědla dva cvrčky - vyzvracela po chviličce úplně celé nenatr…
Daisy.D 22.07.2011 16:06
Daisy.D
Paraziti mě právě napadli, proto se ptám na tu váhu. Ovšem je nasnadě, pokud bude mít parazity, oček…
Ernest 22.07.2011 16:16
Ernest
Tak jsme se byli ukázat na veterině, malá dostala stříkačkou do tlamky odčervovací sérum, které by m… poslední
Daisy.D 22.07.2011 17:45
Daisy.D

Zkusil bych jí nechat tak ještě 2 dny pouze na zelenině a když ani to nepomůže a bude zvracet dál, tak pak veterina..
Co se týče stresu z bouřky - ano, může se stát, ovšem to by spíše nežrala vůbec, než že by zvracela. A netrvalo by to týden.
Vyzvrací opravdu vše, co sežeře? Kolik za ten týden zhubla?

No, poprvé to zvracení bylo v neděli - snědla dva cvrčky - vyzvracela po chviličce úplně celé nenatrávené. Dnes snědla 4 malinkaté - za chviličku se zavlnila a vyzvracela všechny ven. Mezi tím sice denně sní 2-3 malé cvrky - ale zvracet jsem ji neviděla. Uz jsem zkoušela i nabídnout je neobalené ve vitamínech. Dostávají roboran a calcium s přídavkem D3. Zatím se zdá, že moc nehubne. Respektive za poslední týden se rozdíl mezi velikostí její- proti ostatním dvěma spolubydlícím zvýšil - ony rostou, ona je pořád stejná. Za chvilku jedu na veterinu, paní doktorka se domnívá, že může mít parazity, budem sbírat 3 dny kokina na parazitologický rozbor a pak se uvidí.

Paraziti mě právě napadli, proto se ptám na tu váhu. Ovšem je nasnadě, pokud bude mít parazity, očekávat napadení i dvou zbylých pogon. Takže by bylo vhodné se s veterinářkou poradit o dalším postupu.
Ovšem důrazně doporučuju specialistu na plazy, ne běžného "pejskaře/kočičkáře" - někdy jejich léčba muže být kontraproduktivní, místy až pro zvíře fatální..
Ale tak to je na každém, jak se rozhodne. ;-)

Tak jsme se byli ukázat na veterině, malá dostala stříkačkou do tlamky odčervovací sérum, které by mělo začít působit i proti tomu zvracení. Kdyby ale nepřestala zvracet, tak se nasadí v pondělí nějaká probiotika. Za 14 dní bude opáčko odčervení a v případě pozitivního parazitologického rozboru dostanou i ostatní. Na pár dnů prý neobalovat cvrky vitamínama, prý to teď může dráždit zažívání. Tak uvidíme, snad se to upraví, musíme doufat.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru