Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem gekončík noční-samičky zadržují vajíčka

zdravím měla bych na vás dotaz.Krom jedenácti gekončíků mám dvě samičky které mají kolem roka a půl váhu mají dostatečnou na zabřeznutí.Přibližně před měsícem byli přestěhovány od samce do jiného tera z důvodu stěhování.Samičky jsou už tři týdny zjevně plné vajíček,ale bohužel pořád nic.Jsou to prvničky.V terárku mají vše co mít mají kladiště používám plněné tera jemným pískem s lignocelem.Samozřejmě vlhčené.Mističku s roboran H pro plazy,plastin pro plazy,vaječné skořápky a převařená,strouhaná sepiová kost.Teplota v terku v pořádku.Samičky mají naprostý klid a jsou podle mě spokojené.Od malička vyžadují kontakt s člověkem a tudíž nejsou nějak stresované.Celý den se jen spokojeně vyhřívají,ale vůbec nehrabou,nechodí do kladiště,z velkou chutí žerou a vůbec nejsou nějak neklidné. Připadá mi že už je to celkem doba a mohli by se nějak projevovat ??? Mám ještě jeden dotaz i když nevím jestli je přímo do této debaty,ale jedná se taky o gravidní samičku.Před měsícem jsem si poštou od pána obědnala chovný pár.Sameček je v naprostém pořádku i když pořád nežere tak si myslím,že mu to vůbec neuškodí,protože je to opravdu kus.Bohužel samička byla v zoufalém stavu Je kost a kůže ocásek má jen potažený kůží,hlavu na stranu a sotva se plazí.Děs!!! psala jsem pánovy zda neni samička po snůžce,že nemůže ani pořádně chodit.Prý ano ,ale mě to připadá jako kdyby byla nejmín po ,,padesáti,, snůžkách.Nejspíš je choval jen jako pár.Vůbec nechce jíst a sotva se plazí a v jejím případě bohužel je opět plná vajíček.Mám pocit jestli se jí vůbec podaří naklást,že už to bude její poslední snůžka Chtěla jsem se zeptat jelikož je v terárku se samcem a pěti holkama kdyby to přežila jestli jí mám odělit do samotného tera.Samičky ani samec si jí sice vůbec nevšímají a cvrčky jí neberou,ale aby měla klid.Co myslíte??? moc dík za případné rady budu ráda za každou reakci ...tady je foto zoufalé samičky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak bych řekla,že z nejhoršího jsme venku.Samička žere sama cvrčky,červy,šváby jen holata zatím nech…
limmetka 09.08.2011 23:06
limmetka
jo už vypadá dobře. Co se týče toho motání se, tak zkuste jí dát béčko...ale pokud má vrozenou vadu,…
Aurifer 10.08.2011 10:12
Aurifer
jj dám béčko a uvidím.Dávám jí veškerou potravu obalenou v roboranu-H pro plazy,plastinu pro plazy,v…
limmetka 10.08.2011 10:39
limmetka
ono kdoví, jak ten chov předtím vypadal...já bych předně taková zvířata vůbec nekupovala. On pokud s…
Aurifer 10.08.2011 10:49
Aurifer
ne ne potravu vypouštím večer na volno.Cvrčky,kobilky a k tomu mají nonstop v terárku červíky,ale ty…
limmetka 10.08.2011 11:23
limmetka
Tak po dlouhé době posílám fotku zmíněné samičky.Sice se z toho dostala,ale bohužel se potvrdilo,že… poslední
limmetka 28.01.2012 19:40
limmetka

Tak bych řekla,že z nejhoršího jsme venku.Samička žere sama cvrčky,červy,šváby jen holata zatím nechce,ale myslím že už vypadá líp,tady posílám foto.Samečka jsem poprvé vyděla žrát po neuspěšných cvrčkách,červech,švábech se vrhnul na holata.Bohužel ho jen holatama krmit nemůžu a tak nevim????Ničeho jiného se nedotkne a naprosto nejeví zájem o nic živého než myše.Ještě k té samičce měla problém z chůzí a trefením se do cvrčků.Myslela jsem,že je to tím jak je slabá,ale bohužel mám pocit ,že se jedná o nějakou nervovou poruchu.Vápník a vitamíny dostává.Četla jsem toho dost o enigmě a až na to točení dokola má snad všechny příznaky.Bohužel od ní mám vajíčka v inkubátoru,tak se uvidí jak budou prckové vypadat.

jo už vypadá dobře. Co se týče toho motání se, tak zkuste jí dát béčko...ale pokud má vrozenou vadu, tak s tim stejně nic nenaděláte. každopádně taková zvířata původnému majiteli omlátit o hlavu málo :-(

Pokud samec chce jen holata, tak možná je na ně uvyklý odpředtim a jenom zmlsaný. Žádná mu nedejte, nechte ho pár dnů o hladu a pak mu tam na noc pusťte krmný hmyz.

jj dám béčko a uvidím.Dávám jí veškerou potravu obalenou v roboranu-H pro plazy,plastinu pro plazy,vyvařenou sépijovou,drcenou kost.Jednou už dostala kombinal a repti vittal.Budu doufat,ale jak se ukážu u terárka je vyděšená k smrti a začne hned utíkat.Ten sameček už byl dlouho o hladu a nepřimělo ho k lovu naprosto nic.V noci nelovil přes den vůbec nevylézal.Nejedl asi dva měsíce až ted jak se mi narodili ty myšata.Jak ho vyděl vrhnul se po něm.Je ale divné,že ta samička byla udajně chována v páru s ním a na myšata se trvářila jako když je vydí poprvé a pak odešla.

ono kdoví, jak ten chov předtím vypadal...já bych předně taková zvířata vůbec nekupovala. On pokud se s nima majitel moc nemazal, což asi nemazal a večer jim tam naházel krmení, tak proč by vylézali přez den. No a pokud tam hodil holata a hmyz, tak samec holata samici zřejmě sežral. to mu pořád podáváte potravu z pinzety, nebo jak?

ne ne potravu vypouštím večer na volno.Cvrčky,kobilky a k tomu mají nonstop v terárku červíky,ale ty moc nejedí.Zophopasy a šváby mi jedí s pinzety aby neutekli.Holata jim dávám před tlamičku.Páreček byl poslaný poštou.Pán psal,že ruší chov a tak jsem myslela,že jde o zdravá zvířata.Samec vypadá dobře živený i po dvouměsíční hladovce.Předtím jsem obědnávala třikrát a pokaždé bez problému.No ted už jsem poučená.

Tak po dlouhé době posílám fotku zmíněné samičky.Sice se z toho dostala,ale bohužel se potvrdilo,že má nějakou nervovou poruchu či rachitidu.Tak je bohužel vyřazena s chovu.S těch jejích inkubovaných vajíček se chytli oba prckové.Jsou to krásné samičky,ale tady potřebuji radu.Nevím jestli jejich máma má rachitidu,nebo je to nervového původu.Jak je to s připuštěním jejich mládat???Jsou fakt pěkné a je škoda je taky vyřadit,ale pokud je to mohlo nějak poškodit?Ted jsou jim čtyři měsíce ,krásně prospívají a žádné známky nejeví.Zasílám foto samičky a jejich prcků....díky budu vděčná za každou užitečnou radu

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru