Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trimeresurus-chov více druhů pohromadě?

Bude to dost individualni,ale celkove je lepsi mit hady zvlast.. (pro mene zkusene) Mel jsem puvodne v planu, dat toho meho pasticku T.trigonocephaluse dohromady s tou holkou,ale ona je docela od rany, tak jsem se radsi na to vybodl a dam je dohromady, pokud se holka uklidni casem, ale spis az budou pohlavne dospeli a budou mit velikost akorat... V paru mam akorat chlorechisky,tam nic nehrozi. Treba adultni squamy mit pohromade nemuzu, pac by samec uparil k smrti holku a zahubil by tim i sebe.. Jinak se maj radi ;-) A kdyz byli spolu a neparili se, tak spolu lezeli cely hodiny (i dny) smotany v klubicku a byl to super pohled. :-) Ale nejde to no. Ted ma squamak zrovna chutku,jako vzdy od cervence.. :-D Mladata squamiger, jsou treba velmi tolerantni a nemel jsem mezi nimi zadny incident, pokud vynecham 3/4 roku stareho samce,co se pokousel parit..

Jasne,ze je mozny mit hady ze stejny oblasti vyskytu pohromade,ale je potreba mit znalosti a stesti na snasenlive jedince, dostatecne velkou nadrz a pod.. Stejne je to o problem a pouzitelne spis pro naky zkuseny jedare, ci vetsi organizace, kde maj omezeny prostor a vi co delaji (napr.nektera Zoo,Dubec a podobne.) Ale jak pises,doporucit se to obecne neda..

Na ty Atherisky s Trimousema pohromade, jsem narazil nahodou u jednoho "chovatele", kam jsem si pro neco sel a kdyz jsem to videl, tak jsem se optal a ze pry to funguje dobre.. :-/ Nakonec jsem si tam zvire nevzal, pac celej ten chov byl takovej divnej..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny