Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Trimeresurus-chov více druhů pohromadě?

Slyšel jsem o případech zabití jedince stejného druhu třeba u arietán. Tady si ale myslím že možná důležitější roli jak toxicita (ikdyž i ta je extrémní) hraje délka jedového zubu a možná síla útoku.
Aurifer - stalo se vám někdy že jedovatý had zabil jedovatýho hada stejného druhu a nebylo pochyb, že to bylo v důsledku zapůsobení toxinu než mechanického poranění (třeba při prokousnutí hlavy, nebo zasažení nějakého důležitého orgánu)? Předpokládám že v tvém předchozím příspěvku: ...,,Protobothropsema, Hypnalema apod...tam se samci a mláďata fakt mezi sebou naférovku zabíjeli." = to myslíš spíš obrazně. Nemám tak bohaté zkušenosti, a s těmito rody už vůbec!
Já jsem tedy zatím dosud choval hady, které se řadí mezi ty toxikologicky ,,méně významné". Takže když už občas u nich k nějakému tomu vzájemnému kousanci došlo (ikdyž se tak stalo opravdu vzácně), vždy to proběhlo bez následků. Maximálně s nějakým krátkodobím otokem v místě postižení. Předpokládám že určitou imunitu vůči jedu svého druhu má každý jedovatý had. Pamatuju si na cerastesku jak s poměrně dost velkým otokem hlavy (po jednom takovém kousanci sourozencem při krmení), se ani s tak oteklou hlavou nedala odradit od ulovení a polknutí středně velké myši. A evidentně ji ani ten otok nevadil.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny