Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Teploměr, vlhkoměr

Skus si to uzatvorenej nadoby dat 4 rozne kocky na dostatocne dlhy cas (staci 24 hod.) 1. drevo 2. drevo nafarbene na cerveno 3. cierne zelezo 4. nerez... a budes sa cudovat co ti ten bezdotykovy teplomer ukaze. Ver mi, vsetky 4 kocky maju rovnaku teplotu - ale podla teplomeru budu mat inu.
To s těma kočkama jsem fakt nepochopil, ale pokud do uzavřené nádoby s konstantní teplotou na 24 hod. hodím kus dřeva nebo kus plechu, myslím si, že budou mít podle infra teploměru oba stejnou teplotu povrchu. Navíc jsem měl samozřejmě možnost rozdíly porovnat a jak říkám, už bych neměnil, je to perfektní věc.

Vlhkomer: noooo ... tak ako pisem +-5% je to vela?
Je omnoho presnejsie ako co sa predava vo zverimexoch (napr. exotera) - tie som skusal a aj po namoceni do vody ukazoval 70% ...
A tom právě mluvím. K čemu ti je +-5% když ten vlhkoměr není kalibrovanej a ukazuje ti 40% v místnosti, kde je reál procent 60... ;-).
Já samo vůbec neřikám, že si musíš narvat do terárka profi vlhkoměr, zároveň si ale myslim, že je lepší se řídit spíš vlastním smyslem než vlhkoměrem tohoto typu. Já bych šel kdyžtak určitě do toho vlasovýho.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny