Předmět Autor Datum
Zdravim, Ja pouzivam ako je v prilohe - som s nim velmi spokojny ... Bohuzial uz som predal asi 5ks…
MrMarian 30.07.2011 10:46
MrMarian
Teploměr už teď používáme jen infra - bezdotykový. Místo abych měl v každým terárku nějakou pakárnu,…
MadMike 30.07.2011 11:00
MadMike
ten infra-bezdotykovy jaky typ presne?
lucifer 30.07.2011 11:06
lucifer
pe1 akorát nevim, esi se to dá koupit i u nás, spíš nee. Ale po eshopech se dá koupit prá relativně…
MadMike 30.07.2011 11:15
MadMike
to MrMarian: mám pocit, že jsem ti (tykáme si tu všichni, že jo :-) ) v "bazaru" ... škoda, měl bych…
solidus 30.07.2011 11:14
solidus
On to Michal nemá rád,že mu dělám reklamu,ale já mám od něj TENHLE.Dva roký v provozu a měřím s ním…
Melda 30.07.2011 11:32
Melda
MrMarian - Mohu se optat na cenu ? Díky :)
Filip 30.07.2011 16:04
Filip
Zdravim, Cena ponukaneho teplomeru je 220Kc + postovne z CR. To solidus: Napis mi mail (e-mail - v…
MrMarian 30.07.2011 16:40
MrMarian
Skus si to uzatvorenej nadoby dat 4 rozne kocky na dostatocne dlhy cas (staci 24 hod.) 1. drevo 2. d…
MadMike 30.07.2011 17:06
MadMike
jo kocka-kostka, jasný :-D sorry
MadMike 30.07.2011 17:50
MadMike
Zdravim, Kocka = krychla ... jazykova bariera. V praci mame profi bezkontakny teplomer a tam pre k…
MrMarian 30.07.2011 18:25
MrMarian
A mimochodom ukaz mi ktory je "kalibrovany vlhkomer" (a s akou relativnou chybou) ked stoji 500Kc? K…
MadMike 30.07.2011 18:53
MadMike
Zdravim, Ak je niekde uvedena tolerancia tak by to malo splnovat ... t.j. ak je tam uvedene rel. od…
MrMarian 30.07.2011 19:49
MrMarian
Ja pouzivam tenhle [http://www.va-models.com/eshop1/bmz_cache/5/52c18b c01ec11aa74f64a29b71e5928c.im…
Jaffata 30.07.2011 19:05
Jaffata
dobry den, chcel by som sa opytat, ako najlepsie otestovat v domacich podmienkach vlhkomer? Nasiel… poslední
jardo 25.10.2011 16:02
jardo

Zdravim,

Ja pouzivam ako je v prilohe - som s nim velmi spokojny ... Bohuzial uz som predal asi 5ks, a momentalne nemam, ale ak niekto ma zaujem tak za par tyzdnov zase budem mat...

Vyznacuje sa malymi rozmermy 55x30x10mm, a celkovou presnostou (na rozdiel o niektorych predrazenych teraristickych...). Napajany jednou LR44 bateriu (vydrz 1++ rok) - sucastou dodavky.

Teplomer: od -10 do 50°C (s presnostou 2%).
Vlhkomer: od 20 do 99% relativnej vlhkosti (s presnostou 5%)

Prajem pekny den.

Marian

e-mai: mrmarian(zavinac)seznam.cz

Teploměr už teď používáme jen infra - bezdotykový. Místo abych měl v každým terárku nějakou pakárnu, za 10 minut mám s ním oběhnutý všechny ubikace a hotovo. Akorát se musí pamatovat na to, že to snímá teplotu povrchu a každej materiál polyká teplo trochu jinak. Každopádně bych už neměnil.
Co se týče vlhkoměru, tak ty digitální, který opravdu ukazují rel. vlhkost vzduchu začínají na nějakých 4 tisících (už jsem se dlouho nedival), jinak to brát zcela orientačně - já už vlhkost neměřím ničím :-). Nejlepší z těch cenove dostupných jsou vlasový s kalibrací, ale tam se připrav kolem 12-15 stovek.
Měřili jsme jednou tři různý terarijní digi thermo-hygro měřáky a všechny ukazovali jak jinou teplotu, tak jinou vlhkost (sice jen o pár stupňů a procent, ale i tak to bylo dost srandovní). :-)

On to Michal nemá rád,že mu dělám reklamu,ale já mám od něj TENHLE.Dva roký v provozu a měřím s ním v 60 teráriích.Bez problémů a naprostá spokojenost.Jen jsem jednou měnil baterky.Naprostá výhoda je,že si člověk může proměřit terárko v jakém koliv místě během pár sekund.Super.:-)

Zdravim,

Cena ponukaneho teplomeru je 220Kc + postovne z CR.

To solidus: Napis mi mail (e-mail - vid. prvy prispevok)

K tym bekontaktnym: kym sa neda nastavit material / povrchovu upravu a pod. parametre pre merany povrch, tak je ten teplomer naozaj len orientacny ... Skus si to uzatvorenej nadoby dat 4 rozne kocky na dostatocne dlhy cas (staci 24 hod.) 1. drevo 2. drevo nafarbene na cerveno 3. cierne zelezo 4. nerez ... a budes sa cudovat co ti ten bezdotykovy teplomer ukaze. Ver mi, vsetky 4 kocky maju rovnaku teplotu - ale podla teplomeru budu mat inu. Poloz si otazku PRECO? Dotykovym teplomerom namerias rovnaku teplotu.

Takze mne z toho vychadza to, ze aj ked to trva dlhsie a mozno mam vacsiu chybu (ale o tom pochybujem) ale systematicku a nie nahodnu t.j. zavisla na tom kde na akom materiali a povrchu meriam, i ked maju rovnaku teplotu .

Vlhkomer: noooo ... tak ako pisem +-5% je to vela? je to malo? Potrebujes presnejsie? Ak chcete nieco presejsie musite siahnut poriadne hlboko do vrecka. Je omnoho presnejsie ako co sa predava vo zverimexoch (napr. exotera) - tie som skusal a aj po namoceni do vody ukazoval 70% ... Tak som to radsej hned vyhodil lebo tie nezmysli nepotrebujem ... Tento reaguje v priebehu 10 sec. a relativne presne ...

Je to na vas, ak mate zaujem ozvite sa a ja zozeniem dalsie teplomery a mozem poslat.

Ak nie kupte si co uznate za vhodne ...

Prajem pekny den.

M.

Skus si to uzatvorenej nadoby dat 4 rozne kocky na dostatocne dlhy cas (staci 24 hod.) 1. drevo 2. drevo nafarbene na cerveno 3. cierne zelezo 4. nerez... a budes sa cudovat co ti ten bezdotykovy teplomer ukaze. Ver mi, vsetky 4 kocky maju rovnaku teplotu - ale podla teplomeru budu mat inu.

To s těma kočkama jsem fakt nepochopil, ale pokud do uzavřené nádoby s konstantní teplotou na 24 hod. hodím kus dřeva nebo kus plechu, myslím si, že budou mít podle infra teploměru oba stejnou teplotu povrchu. Navíc jsem měl samozřejmě možnost rozdíly porovnat a jak říkám, už bych neměnil, je to perfektní věc.

Vlhkomer: noooo ... tak ako pisem +-5% je to vela?

Je omnoho presnejsie ako co sa predava vo zverimexoch (napr. exotera) - tie som skusal a aj po namoceni do vody ukazoval 70% ...

A tom právě mluvím. K čemu ti je +-5% když ten vlhkoměr není kalibrovanej a ukazuje ti 40% v místnosti, kde je reál procent 60... ;-).
Já samo vůbec neřikám, že si musíš narvat do terárka profi vlhkoměr, zároveň si ale myslim, že je lepší se řídit spíš vlastním smyslem než vlhkoměrem tohoto typu. Já bych šel kdyžtak určitě do toho vlasovýho.

Zdravim,

Kocka = krychla ... jazykova bariera.

V praci mame profi bezkontakny teplomer a tam pre kazdy povrch nastavujeme mater. konstanty ... inak je to takmer nepouzitelny +-1C

Pri 40% rel. vlhkosti ti v ziadnom prip. moj hydrometer neukaze 60% nakolko to je odchylka 50% a nie 5%. A som si myslel ze od kolaloky budes mat lepsiu musku :-) . A mimochodom ukaz mi ktory je "kalibrovany vlhkomer" (a s akou relativnou chybou) ked stoji 500Kc? Ked samotna kalibracia stoji niekolko tisic. Pod pojmom kalibraciu rozumiem ze dostanes tzv. kalibracny list od akreditovanej laboratorie.

Dalej 5% je maximalna rel. chyba, ktora sa dosiahne pri medznych hodnotach (je to vanovita krivka / alebo U krivka - ten kto trocha v tom pracuje tak to pozna), ale pri "normalnej (40%-80%)" vlhkosti je chyba omnoho nizsia ...

Podla mojho nazoru pre teraristou je 5% chyba absolutne prijatelna bohuzial exo-tera ma omnoho vyssiu chybu a vyssiu cenu.

Pozri si zopar "lepsich" teplomerov / vlkomery (ceny a rel. chyby) a potom si vyber ...

http://www.meteostanice.cz/VLHKOMERY/kontrolni-vlh komery/
http://interlink.tsbohemia.cz/conrad-t200-teplomer -a-vlhkomer-profesionalni-mereni-v-kancelarich-skl adech_d120546.html

Ako som uz pisal ... ja nikomu nenutim tem moj ...

M.

A mimochodom ukaz mi ktory je "kalibrovany vlhkomer" (a s akou relativnou chybou) ked stoji 500Kc? Ked samotna kalibracia stoji niekolko tisic. Pod pojmom kalibraciu rozumiem ze dostanes tzv. kalibracny list od akreditovanej laboratorie.

To ti samozřejmě neukážu, už na začátku jsem jasně psal a opakuji, že kvalitní kalibrovaný digi vlhkoměry začínají někde na 4 tisících kč ;-), vlasový kolem 12-15 stovek - a to je asi tak to minimum do kterýho bych šel, pokud bych chtěl mít v teráriu nějakej ukazatel vlhkosti. O tom že by to mělo být něco v cenové relaci 500kč tu nepadlo ani slovo.

Pri 40% rel. vlhkosti ti v ziadnom prip. moj hydrometer neukaze 60% nakolko to je odchylka 50% a nie 5%.

A právě dokud neprovedeš kalibraci, tak tohle nemůžeš tvrdit nebo jo? Prostě mám pořád pocit, že tyhlencty "obyčejný" hygro jsou spíš takový šidítka.

Podla mojho nazoru pre teraristou je 5% chyba absolutne prijatelna

S tím souhlasím, já si dokonce myslím, že většina teraristů se obejde bez vlhkoměru uplně :-D

Ako som uz pisal ... ja nikomu nenutim tem moj ...

Však jasný, jen se bavíme...

A som si myslel ze od kolaloky budes mat lepsiu musku :-)

Dneska si dávám právě lihuprostou, alkoholickou limonádu, WhisKolu.

Zdravim,

Ak je niekde uvedena tolerancia tak by to malo splnovat ... t.j. ak je tam uvedene rel. odchyla 5%, tak by to mal priamo vyrobca garantovat ...

U Exo-Terra tolerancia nie je vobec uvedena (aspon co som mal ja - 2 analogove a 1 digital) ... To ale neznamena ze nemozu ukazovat spravne ... len co kus ina hodnota - ziadna garancia od vyrobcu.

A este posledna poznamka... ako som spomynal mal som tych teplo/hydro metrov viacej a ukazovali naozaj celkom podobne ... v tej dovolenej tolarancii.

Prajem peekny den.

M.

Ja pouzivam tenhle [http://www.va-models.com/eshop1/bmz_cache/5/52c18b c01ec11aa74f64a29b71e5928c.image.239x179.jpg]
Ale stejne k tomu mam jeste v kazdym terarku jeden nakej digi teplo/vlhkomer pro takovou okamzitou kontrolu.. akorat se mi zda ze obecne vlkomery s externim cidlem sou uplne na prd protoze jak se parkrat dostane pri roseni voda na cidlo tak se zblaznej a ukazujou divny cisla... jeden exoterrackej mi trvale ukazuje v tropickym terarku vlkost 10% a vyleze jen kdyz je to cidlo uplne mokry,druhej od exo terry co mam u psohlavcu se zda ze ukazuje dobre,pak mam nejakej combo metr z Achety asi za 4 stovky a je to stejny jak v pripade ty prvni exo terry.... Potom jsem kupoval teplo/vlkomer v OBI kterej ma externi cidlo jen na teplomer a ten funguje taky dobre... ve zbylejch terarkach merim vlhkost podivanim se:)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru