Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem osvetleni u Corallus hortulanus

Dobry den.
Postupne prechazim u vsech svych chameleonu na osvetleni pomoci vybojek Solar raptor a uúplne jsem se do nich zamiloval..:) kdyz uz jsem v tom tak me napadlo vymenit svetlo i u Psohlavcu..
Ma u nich nejaky smysl osvit UV zarenim? na internetu jsem toho moc nedohledal, akorat nekde zminku ze neni od veci je obcas osvitit. byl by problem pokud by lampa jela cely den?

Prikladam foto-Psohlavci jsou uplne v rohu u okna
Změna předmětu, původně: osvetleni u Corallus Hortulanus (Aurifer)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Diky vsem za reakce.. kdyz to proberu a vytridim OT o krmnych gekonech tak mi z toho v podstate vych…
Jaffata 03.08.2011 00:54
Jaffata
sry tak já ta ótéčka vymažu :-[
Aurifer 03.08.2011 09:29
Aurifer
Klidne si je mohla nechat:) ja jsem se dozvedel co jsem potreboval takze v pohode:) UV necham plavat… poslední
Jaffata 03.08.2011 23:45
Jaffata

Diky vsem za reakce.. kdyz to proberu a vytridim OT o krmnych gekonech tak mi z toho v podstate vychazi to, ze vybojka u hortulanu smysl nema,riskovat nejake popaleniny UVckem kvuli pripadnemu lepsimu zbarveni se mi nechce, tak budu asi usili v tomhle smeru smerovat spis k chameleonum a hadum necham svitit obyc zarovku.. ono uz takhle musim doma nosit pomalu slunecni bryle ..:D
Jinak k tem Mega ray-kam, ja ji nikdy na zivo svitit nevidel tak nemam moznost srovnani, ale co jsem se tak docetl tak firma Mega ray jako takova skoncila a mela by se ted prodavat pod nazvem Solar raptor... ne? takze je mozne ze ty starsi kusy byly poctivejsi a svitili o neco lip,ale ted uz to asi bude vsechno stejne....

Klidne si je mohla nechat:) ja jsem se dozvedel co jsem potreboval takze v pohode:)
UV necham plavat, zarivku do terka cpat nechci, spis se mi libila predstava vybojky kvuli tomu ze v zarostlem terarku to svetlo pusobi hodne "tropicky" :D takze kdyz hadi to UVcko vylozene nepotrebujou,ba dokonce by jim mohlo bejt i nebezpecny, tak od toho zameru upoustim.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru