Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Testudo hermanni-křivý krunýř

taky nejsem želvař,takže třeba mě někdo opraví, ale 1. většinu stravy želvy by měly tvořit luční rostliny-pampeliška, vojtěška, jitrocel...- salát je vyhnanej dusičnanama, takže není moc vhodnej - to už radši čínský zelí. Ovoce, zeleninu dávat jen minimálně - je tam zbytečně moc cukrů. Maso snad raději nedávat vůbec - bílkoviny zatěžujou želvě ledviny.

Místo zářivky by byla asi lepší výbojka nebo kompakt, ale to spíš poradí někdo, kdo se v tom vyzná. Zářivku máte předpokládám u stropu terária - takže k želvě už potřebné UV nedojde...

Ale hlavně - mazat želvě krunýř olejem je hodně špatnej nápad. Nevím jak jsou na tom želvy s parazitama, ale ten olej je spíš zlo.
Takže podle mě olej rozhodně zahodit.

Deformaci u želv obecně způsobuje nevhodná strava, příliš rychlý růst v důsledku nevhodné stravy. Nedostatek UV. A něco jsem četla, už nevím kde o tom, že nedostatečná vlhkost substrátu (Nechováte ji náhodou na písku?)

Přijde mi, že se řídíte příručkou Máme doma želvičku, takže tu asi taky vyhodit a raději si pročíst výše doporučené stránky...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny