Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Hrbol na hřbetě užovky červené

To,že je to dědičné,tomu nevěřim.Chodím sem už roky a co si pamatuju stalo se to plno lidem co sem chodí.Stojím si za názorem,že je to budto špatnou výživou samice v době před snůškou a nebo vysokou inkubační teplotou,kdy se zkracuje doba inkubace.
A že se to stává hlavně gutkám a některým korálovkám, hmm? Ono totiž zvířatům těch samých druhů, ale z odchytu z přírody se to nestává- mohu posoudit, měla jsem obojí. Co se týče té chyby v inkubaci- pokud se líhne na vysokou teplotu, udělá prudký výkyv směrem nahoru, hodně klesne a následně se prudce zvýší vlhkost atd, ale embria přežijou (nebo se březí holka léčí některými antibiotiky), tak se narodí/vylíhnou taky křivá mláďata, ale to vypadá uplně jinak, to jsou deformace skoro do geometrických tvarů, různě zkroucená mláďata atd, ale ne tyhle zálomky na páteři. Co se týče špatné výživy samice- i podvyživená samice je schopná udělat kvalitní vejce, ikdyž jich udělá míň jak živená dobře. To, že do toho narve veškerou svoji energii a ještě během snůžky nebo krátce po ní exne na vyčerpání je věc jiná, ale na vejcích se podvýživa projevit nemusí vůbec, obzvlášť u hadů ne. Pokud samice byla jinak zdravá a ta podvýživa neměla důvod v nějaké nemoci.

Právě proto, že lidi trpí buď a)přílišnou sentimentalitou/ b)silnou finanční zainteresovaností a nechávají tyhle zdegenerované zmetky žít, a nejen to- pouštěj je dál do chovu, tak proto tu potom začátečníci brečej, že maj křivého hada/agamu nebo chamíka trpaslíka /tančícího gekončíka atd a co s tim jako mají dělat.

To neni o om, že bychom my tady, co tvrdíme to zvíře zkrmit byli nějací bezcitní a neměli ta zvířata rádi, právě naopak. My je právě rádi máme a proto nám neni jedno, že se produkujou mrzáci a chov degeneruje.

Mmch, já osobně mám od jisté doby proto raději zvířata z odchytu, než xtou generaci odchovu v lidské péči.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny