Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem teraria exoterra - nejake zkusenosti s nima?

Normalne si delame teraria sami, ale tentokrat se chce neco koupit - neb vlhkost a OSB/lamino se nemaj moc v lasce. melo by to byt pro ciliaty, a na pohled se libi ty exoterra 45x45x60 nebo 45x45x45. Ze jsou relativne drahe vim, ale libi se jak je vyreseno treba vetrani a zavirani.

http://www.hagen.com/uk/reptiles/product.cfm?CAT=3 1&SUBCAT=3103&PROD_ID=03026070030101

http://www.hagen.com/uk/reptiles/product.cfm?CAT=3 1&SUBCAT=3103&PROD_ID=03026050030101

- mate nekdo s temi exoterra terarky nejake zkusenosti, negativni/pozitivni? Tady v okoli pokud by jsme chteli klasicke lepene sklenene, tak se proti tomuhle nijak zasadne neusetri, a treba vetrani jen prouzkem derovaneho plechu navrchu - nic moc...

Předmět Autor Datum
Zdravim, tak já mam 60x45x60.. na zacátku jsem ho pouzíval jako svoje první terko pro jemenáka, ted…
spouny 08.08.2011 21:39
spouny
Mam dve Exo "veci" a jsem celkem spokojenej. Kupoval jsem vzdy v naky akci, tak jsem je tak drahy ne…
Radar14 08.08.2011 21:44
Radar14
Také mám 2 ExoTerárka, ale pozadí a prostředí jsem si dodělala sama. Pak mám další 3 terária, s kter…
LadyAnn 09.08.2011 12:34
LadyAnn
Noo, zbytečně drahé jsou v případě, že se kupujou za běžného režimu v PetCentru a jiných předraženýc…
Aurifer 09.08.2011 13:44
Aurifer
já osobně mám "jen" síťované terárko na sarančata a naprostá spokojenost jinak sklěněná terárka od…
Fredy176 08.08.2011 21:59
Fredy176
diky vsem, pokud neni jinych vyhrad nez k cene, tak asi rozhodnuto. Me se vseobecne libi, je to zda…
lucifer 08.08.2011 22:45
lucifer
My používáme hlavně exoterry, ve všech velikostech. Co se týče pozitiv- dobře větrají, jsou lehké, m…
Aurifer 09.08.2011 00:52
Aurifer
mel jsem asi 3 roky terarko 60x45x60 a byl jsem vcelku spokojeny, kdyz to davas do obyvaku tak je to…
malymajo 09.08.2011 07:34
malymajo
z negativ co mam zkusenosti tak horni dil je cely sitovany To beru spíš jako pozitivum :-)
cejna 09.08.2011 07:40
cejna
nevim je to asi uhel pohledu, mne nejvic vadilo ze tam neslo poradne udrzet vlhkost, mel jsem tam ha…
malymajo 09.08.2011 08:09
malymajo
Co to bylo za hada, že potřeboval takovou vlhkost? Všeobecně se dá říct, že dobrý větrání je základ.…
cejna 09.08.2011 08:29
cejna
To ti tam zasychala ta regína? My máme v Exoterách i malá mláďata pralesních jedáků, ta jsou citlivá…
Aurifer 09.08.2011 10:59
Aurifer
tak uz je to doma, 60x45x45. svine tezka - necekal jsem ze bude vazit tolik. Vse OK, jen kolem skel…
lucifer 09.08.2011 14:02
lucifer
tak tos asi zrovna kápl na křivě slepenou, většinou tam mazera nebývá. Ale taky máme některá terárka…
Aurifer 09.08.2011 14:17
Aurifer
tak hotovo, zarizeno, prestehovano - snad se jim v tom bude libit. - vrchem nekudy prolezli cvrcci,…
lucifer 14.08.2011 12:33
lucifer
jj vypadá to pěkně. Co se týče tech průchodek a lepicí pásky- tam pozor, aby se ta páska někde neodc…
Aurifer 14.08.2011 13:13
Aurifer
terárko krásně zařízené.já mám dvě exoterra a mezeru tam nemám a ani mi neutíkají cvrčci. poslední
zvířecí milovník 17.08.2011 19:24
zvířecí milovník

Zdravim, tak já mam 60x45x60.. na zacátku jsem ho pouzíval jako svoje první terko pro jemenáka, ted uz ho mam jen jako záložní kdyz neco delam s tim současnym. Co se exoterry týče tak špatné není ale moc penez za nic. Levnější je udělat si svoje. Vysloveně negativa nevim (krom ceny) a jediné pozitivum je podle mě že máš pekný terko bez práce. Ale vždy je lepší udělat vlastní a přesne ho přizpůsobit chovanému zvířeti...

Mam dve Exo "veci" a jsem celkem spokojenej. Kupoval jsem vzdy v naky akci, tak jsem je tak drahy nemel a velmi se mi libi vetrani.. Pro zvirata co chovam, je to zadouci. Kdyz koupis za dobrou cenu,tak proc ne.

Také mám 2 ExoTerárka, ale pozadí a prostředí jsem si dodělala sama. Pak mám další 3 terária, s kterými mi pomáhal otec - truhlář, a pozadí jsem dělala dle svého...tyto terária mi vyhovují víc než exoterra. ExoTerra jsou zbytečně drahé, ale jinak žádný negativní problém s nimi nemám.

Noo, zbytečně drahé jsou v případě, že se kupujou za běžného režimu v PetCentru a jiných předražených obchodech...tam jsou za 2-4násobek běžné ceny ;-) Nám vyhovujou mj. právě kvůli celkem nízké ceně, za to za co koupíme exoteru nám terárko nikdo neslepí (samože pokud je někdo šikovnej a má přístup k levnému sklu, tak si to doma slepí sám, ale my na to nemáme ani čas, ani sklo a hlavně ne ty šikovné ruce :-D)

já osobně mám "jen" síťované terárko na sarančata a naprostá spokojenost

jinak sklěněná terárka od exo tery mi přijdou praktická v mnoha věcech, největší mínus vidím v ceně, kdybych si nelepil terárka na míru do pokoje tak bych už doma určitě nějaký měl. Otvory na kábly od topných kamenů a káblů se daj táhnout za pozadím a je z toho další malé plus z estetickýho hlediska.

Jediná větší "nepraktická" nevýhoda je asi čištění dna. Pokud chceš dno vypláhnout a vodu vylít tak je to problém a jeden člověk to nezvládne (u těch větších samozřejmě), ale takové čištení je jen 2x do roka takže nic co by se nedalo překousnout.

diky vsem, pokud neni jinych vyhrad nez k cene, tak asi rozhodnuto. Me se vseobecne libi, je to zda se vse pekne promyslene - jen jsem mel obavy jestli neni v necem zakopan Canis lupus f. familiaris...

Ono - z lamina si delame terarka sami, ale ze skla - to proste neumime. Co se tady da sehnat neni nejak dramaticky levnejsi nez ty exotery, a nelibi se hlavne vetrani. Po vcerejsi nehode s ciliatem (viz cerna kronika - Čuk prisel o ocas) se rozhodlo ze terarko s nima musi byt jinde. Sic uz mam pripravenou skrinku 50x50x50, ale v laminu je prave mame - a vidim ze dlouhodobe to roseni tomu skutecne moc nesvedci.

(ze skrinky se stejne neco udela, asi odchovna pro vousatky nebo tak neco :) )

My používáme hlavně exoterry, ve všech velikostech. Co se týče pozitiv- dobře větrají, jsou lehké, mají zamykací dvířka, co zvířata zevnitř neotevřou. Dají se sestavit do vzájemně pasujících sestav. Co se týče ceny- kupujem je ve velkoobchodě nebo v akcích a vyjde to levnějc, než si nechat stejně velké tera lepit (na lepení doma neni čas ani šikovné ruce :-) Negativa- je to čínská výroba, takže tam je určité % zmetků, které to chce nekupovat (rozjíždějí se jim dvířka, nejsou dolepené apod), dříve u 90tek se prohýbalo víko a bylo potřeba ho uprostřed přidrátovat- nové série už to mají dořešené. Dále pozadí- původní je lepší odtamtud vyhodit a použít jiné, za které nemohou zalézt zvířata a chcípnnout tam. Totéž u těch vývodek na kabely- je potřeba je zavřít, utíkaj tamtudy menší zvířata- krmný hmyz nebo mláďata. Ono než to člověk koupí a potom co to koupí to chce prohlídnout a použít hlavu, vychytat případné nedostatky a jsou to terárka celkem OK... což se bohužel o řadě jiných Exo- výrobků říct nedá :-/

mel jsem asi 3 roky terarko 60x45x60 a byl jsem vcelku spokojeny, kdyz to davas do obyvaku tak je to hezky kus nabytku a dobre se to vyjima
dale se mi libily dvirka - otevirani jsem mel kridlove ne soupaci (osobne se mi libi vic) a je tam moznost uzamceni (aretace)
z negativ co mam zkusenosti tak horni dil je cely sitovany - tedy velka ztrata tepla a vlhkosti
take se da horni dil odebrat vcelku - vyhoda pro udrzbu, nevyhoda kdyz ho nezacvaknes poradne tak ti zvire zdrhne
problem jsem mel take se zavesenim zarovky a natazenim kabelu (je tam dost malo mista na tlustsi kabel)
jinac to psala auri ohledne nekvalitnosti vyroby nemam zkusenosti
preji hezky den

nevim je to asi uhel pohledu, mne nejvic vadilo ze tam neslo poradne udrzet vlhkost,
mel jsem tam hada (nez byl jeste maly) a ac jsem vlhcil denne tak porad tam bylo sucho a mel jsem problem se svleky (musel jsem mu pak pomahat co bylo frustrujici a pro hade trochu stresujici)
kazdopadne jsou to pouze moje nazory coby hobby-teraristy, nejsem zadny profesional

To ti tam zasychala ta regína? My máme v Exoterách i malá mláďata pralesních jedáků, ta jsou citlivá na vlhkost fakt hodně a fungujou v tom dobře. holt se musej 2x denně narosit, navíc tam mají chomáče mechu a misky s vodou. a funguje to v pohodě. Naopak to větrání je velká výhoda- jsou citliví na respirační potíže, takže dobře větrané tera je základ. Máme v Exoterách i druhy, co jinak pro ně doporučujou síťová terária (Abronie atd) a jdou v nich taky.

Co se týče těch zmetků- ono s 1 terárkem, pokud zrovna nemáš fakt smůlu (a kupuješ ho v nějakém zverexu, kde pokud to vybalej a viděj, že je to zrovna kšunt tak to většinou neprodávaj) se s tím nesetkáš. Pokud těch terárek máš víc (my jich máme okolo stovky) a necháváš si je posílat ještě origo zabalené už na nějaké % narazíš.

tak tos asi zrovna kápl na křivě slepenou, většinou tam mazera nebývá. Ale taky máme některá terárka s mezerama a hmyz tamtudy neutíká...stačí, aby se tam snadno nedostal a nemohl se zapřít o něco nehladkého. Co je spíš problém třeba u rychlých malých hadů, když se otevřou dvířka- tak maj tendence vystartovat mezi křídlem dvířek a stěnou.

tak hotovo, zarizeno, prestehovano - snad se jim v tom bude libit.

- vrchem nekudy prolezli cvrcci, i kryz jsem mel ty pruchodky pro kabely zavrene, tak jsem je jeste pretahl zespoda lepici paskou, tak snad vyreseno.

[http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/ Jestirci/cili-14-8-2011b.jpg]

- holka uz si nasla misto nahore na nejvyssim bambusu :-)

[http://i153.photobucket.com/albums/s210/LucyFerr2/ Jestirci/cili-14-8-2011a.jpg]

jj vypadá to pěkně. Co se týče tech průchodek a lepicí pásky- tam pozor, aby se ta páska někde neodchlípla a nedostala se k ní zvířata...my to také dříve přelepovali páskou a přišli jsme tak o pár mimin hadů, dokázali se přilepit na uplně minimální kousak odchlíplé pásky a potrhat se. Takže to pro jistotu zalepujem definitivně silikonem. Ono předpokládám, že u dospělých gekonů se to nemá jak stát a mláďata se tam líhnout nebudou, takže to asi nehrozí, ale píšu to pro jistotu pro jiné, kdyby to chtěli tak udělat pro mláďata.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru