Předmět Autor Datum
to chce veterinare, a nejspis nejake kapky - nechci sam nic doporucovat neb nevim co by mohlo pomoct…
lucifer 20.08.2011 18:29
lucifer
Kdyby měl někdo stejný problém může skusit toto. Byl jsem u veterináře doporučil kapky Opthalmo Sep…
jafilip 24.08.2011 19:28
jafilip
a pomohlo?
lucifer 24.08.2011 19:35
lucifer
Zlepšilo se. Už ho má otevřené:-Da méně oteklé:-D
jafilip 25.08.2011 07:27
jafilip
s tím Opt.framykoinem opatrně- on není na předpis zbůhdarma. Obsahuje antibiotika a kortikoidy a apl… poslední
Aurifer 25.08.2011 09:40
Aurifer

to chce veterinare, a nejspis nejake kapky - nechci sam nic doporucovat neb nevim co by mohlo pomoct a co spis ublizit. A nez se to zlepsi tak terarko nejake karantenni, ciste, bez pisku.

- jen domnenka - nemusi byt tim - nema nejak nevhodne umistneny zdroj UV? Ze by se k nemu mohla dostat z jedne strany az prilis blizko? Muze to mit taky zranene, nejake zrnko pisku v nem atd...

Kdyby měl někdo stejný problém může skusit toto.

Byl jsem u veterináře doporučil kapky Opthalmo Septonex(3 x denně) nebo mast Opthalmo Framikoin (2 x denně) který je ,ale těžko k dostání v lékárně pouze na předpis.Ty kapky 10 ml za 50-65 Kč.

s tím Opt.framykoinem opatrně- on není na předpis zbůhdarma. Obsahuje antibiotika a kortikoidy a aplikuje se, pokud tam je rozjetá nějaká infekce, na kterou už nezabírá Opt.septonex. Ale než se začne aplikovat, tak je potřeba zjistit, co přesně je příčina problému a jestli není nějakým způsobem poškozená rohovka- jestli na na ní není vřídek nebo jiná ranka atd. Pokud ano, tak se nejdřív musí odstranit to poranění, protože v opačném případě při aplikaci Opt.framykoinu může dojít k prasknutí rohovky a to je pak pořádný průser. Takže pokud ho člověk sežene, tak by ho stejně neměl dávat bez toho, aby situaci posoudil někdo, kdo tomu rozumí. Nejlíp veterinář. Tím Opt.septonexem se nic nezkazí, je to jenom desinfekce a poměrně účinná, pokud tam je slabší zánět třeba po vniknutí zrnka písku. Ale je dobrý zjistit, co přesně ten problém vyvolalo a odstranit příčinu- jak už bylo psáno třeba nevhodně umístěné UV nebo nevhodný substrát- třeba drcený křemičitý písek je špatný.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru