Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Agamka vousatá. teplo v teráriu

Dobrý den, mám takový problém. Naše agamka je poslední dobou pořád zalezlá v úkrytu, vyhrabává si písek až na sklo. Od minulého pondělí nechce ani cvrčky, pampelišku si, ale vezme. Teplota v teráriu je okolo 32 stupňů a pod zdrojem ještě více. Je taková více líná. V noci nám Bydlíme v paneláku a já už nevím jak tu teplotu v těchto vederech regulovat. Jsem z toho už nešťastná. Jinak dříve jedla bez problémů. Až poslední dobou v těchto vedrech dělá tohle. Vodu v téráriu má pořád k dispozici, ale ještě jsme jí nikdy neviděla pít z té misky. U některých chovatelů jsem viděla, ža agamky se normálně napijí. ta naše to nedělá. Jinak váha se pořád zvyšuje. Měří cca 47 cm a váží 460 g. Prosím poradí mi někdo, čím by to mohlo být, že se pořád tak schovává. Jinak mimo terárium šplhá po sedačce a po velké umělé květině a běhá po pokoji. Jinak rosím v teráriu umělé květiny. děkuji za jakokoliv odpověď.

Předmět Autor Datum
Hleda si chladnejsi misto. Vypnete pres ty vedra cast vytapeni, bodovku atd. Taky s tim zapasime, a…
lucifer 22.08.2011 20:24
lucifer
100 pro pan lucifer:-D.Naše už veteránky to dělaj také,panelák ,okna v noci do kořán vypnout co se d…
Petrš 22.08.2011 21:16
Petrš
Dobrý den, myslíte, že to má i vliv na potravu? Jelikož než začalo léto a v paneláku bylo příjemně,…
agamkavousata 23.08.2011 15:05
agamkavousata
Chtěla bych se zeptat, jak to ale vyřešit s pardaliskou? Doma máme/jsme měli 32°. Běžně má na vyhřív… poslední
Markéta Šonková 29.08.2011 19:58
Markéta Šonková

Dobrý den, myslíte, že to má i vliv na potravu? Jelikož než začalo léto a v paneláku bylo příjemně, jedla jako protržená. Dnes sežrala 2 větší sarančata a kousek banánu, který dávám jen občas- jak ho vidí, hned ho slupne, ale ničeho jiného si moc nevšimne. Neustále má v teráriu udělanou směs pampelišky a nějaké zeleninky, bud mrkvičku- jen občas, nebo také salátovou okurku apod. Ale vůbec se jí nechce vylézat z pelechu. Když přijdu z práce a vyndám jí z terária tak leze po umělé květině. Ale stejně mi přijde taková línější než v jiném období. Měla jsem velký strach jestli není nemocná, myslíte, že to bude tím teplem? Mám tedy všechny zdroje vypnout? Teplota v teráriu totiž večer klesne na maximálně na 26 stupňů, v té jeho skrýši je tedy ještě o něco méně. Nevím jak jinak teplotu regulovat. V paneláku je to težké.

Chtěla bych se zeptat, jak to ale vyřešit s pardaliskou? Doma máme/jsme měli 32°. Běžně má na vyhřívání bodovku (která je zároveň i zdroj UVA), pod kterou má tak 39°. Jde mi o to, že ve chvíli, kdy jsem vypnula UVA (UVB jsem nechala), tak byla okamžitě na omak studená, protože se neměla kde přímo vyhřívat a začalo jí téct z nosu, na což trpí vždy při změnách teploty. Když jsem UVA zpětně zapnula, do dvou dnů bylo vše ok. Ovšem nevyřešil se problém toho, co dělat, když jsou taková vedra... Jak by se to, prosím, mohlo řešit v tomto konkrétním případě? Děkuji

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru