Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Korálovka či užovka? A jak pro ně vyrobit terárium?

Dobrý den,
již nějakou dobu na internetu a v knihách sháním potřebné informace ohledně chovu hadů. Vzhledem k mé nezkušenosti v jejich chovu jsem se rozhodla začít buď s užovkou nebo korálovkou, které jsou prý pro svou nenáročnost pro začátečníky vhodné. Teď ale kterou z nich? Nejraději bych velice klidného nepříliš kousavého hada, který by mi "odpustil" i pár začátečnických prohřešků:) Který had by byl pro mě nejvhodnější?

Druhá věc je terárium. Vzhledem k tomu, že jsem student, tak si nemohu dovolit zaplatit velké sumy za na míru dělaná terária a tak jsem se rozhodla vyrobit si ho s pomocí šikovného pomocníka sama. Hledala jsem na internetu různé návody, jak a co použít a co vše má v teráriu být, ale pokaždé to bylo jiné, tak kdybyste někdo věděl o nějakém kvalitním návodu, byla bych moc ráda.

Moje představa terária je zhruba takováto: velikost 80x40x40 z osb desek s přední stranou ze skla (posuvná dvířka na západku). Z boku vlevo by šly výduchy a stejně tak by šly i z boku vpravo. horní deska by měla průřezy na elektroinstalaci. Teď ale jak vytvořit vnitřek? Stěny z polystyrenu se mi moc nezdají, protože mi přijde, že tam nejde udržet 100%čistota. Jaký na tyto stěny máte názor? Dají se něčím nahradit? Pak jakým silikonem či tmelem vyspravit spáry a rohy, aby to pro hada nebylo toxické? Mám vnitřek ještě něčím obložit či jen nalakovat? A čím?
Moc děkuji za případné návody, rady a tipy a snad se nebudete zlobit kvůli takovému množství hloupých začátečnických otázek.:)

P.S kdybyste měli tip na kvalitního chovatele v Praze, budu jedině ráda. Se zverimexy mám velmi špatnou zkušenost a nechci udělat stejnou chybu dvakrát.

Děkuji.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny