Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Chov zlatohlávků pro krmné účely

Chov zlatohlávků z nám a tak potřebuji spíše jen doporučení, který se pro tyto účely nejlépe hodí. Jednalo by se o společný chov, tzn žádné třídění a dělění larev někde bokem. Prostě něco, co se až tak moc v zájemě nepožírá.
Pokud by se ale někdo chtěl rozepsat i o samotném chovu, jistě to nebude na škodu
Děkuji

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám takový problém - z 20 larev se mi většina zakuklila, ale dnes jsem zjistil, že v těch hliněných…
4erw 19.11.2012 19:34
4erw
dva dospělci, kteří to přežili mají nějaká pomačkaná křídla - předpokládám, že byla chyba ve vlhkosi…
JaBula 20.11.2012 20:12
JaBula
taky si myslím, že brouci v kokonech exli a až pak se tam seběhly mouchy. Páč třeba já mám bohužel v…
Aurifer 20.11.2012 21:35
Aurifer
Dobře, děkuji vám oběma (JaBula, Aurifer) za rady a tipy :-) Na tu vlhkost si už dám pozor a kukly…
4erw 21.11.2012 21:33
4erw
Ono když už tam něco smrdí, nalítnou tam, nakladou mrak vajec a vylíhnuté larvy prostě hledají co by…
Nery 22.11.2012 01:06
Nery
přesně tak- ty vylíhlé larvy se pak jsou schopné dát z hladu i do zdravých zvířat, kde se do nich do… poslední
Aurifer 22.11.2012 01:28
Aurifer

Mám takový problém - z 20 larev se mi většina zakuklila, ale dnes jsem zjistil, že v těch hliněných hrudkách, které mají okolo sebe, je i spousta drobných larviček - zřejmě od mušek (octomilek), které se mi tam dostaly (přestože místo pletiva jsem použil na vršek punčochu). Jak to udělat, aby se mi do toho příště zase nedaly mouchy? Mám lignocel, dřevo a listí nějak vypékat nebo tak něco? Jenže ty mušky se mi tam mohou dostat stejně kdykoliv poté - třeba od šneků...

A ještě jeden dotaz - dva dospělci, kteří to přežili mají nějaká pomačkaná křídla - předpokládám, že byla chyba ve vlhkosi - ale byla vlhkost příliš vysoká, nebo nízká?

Děkuji.

dva dospělci, kteří to přežili mají nějaká pomačkaná křídla - předpokládám, že byla chyba ve vlhkosi - ale byla vlhkost příliš vysoká, nebo nízká?

obavam se, ze problem mohl byt klidne i v pritomnosti tech "musich" larev. Kazdopadne si nedokazu moc predstavit jak musel byt substrat vlhky, aby se v nem takhle hemzily nezadouci brebery.
Osobne mam terarko s dospelcema na koukani, ktere prubezne prehrabuju a vyndavam male larvy, ty dokrmuju v petilitrovkach. Cast z nich zkrmim, cast necham zakuklit a kukly pri trideni davam na LEHCE vlhky substrat do bedynky s pruduchy az do lihnuti. To pak prehodim brouky zase do terarka. Aby se pachnodam zkrivily krovky z nizke vlhkosti, musel by to byt opravdovy extrem, navic, ty "musi" larvy by tam asi moc neprosperovaly. Spis tipuju na premokreni. Je ale otazka, jestli uvnitr kokonu brouci nejdriv neuhynuli a teprve pak se na mrtvoly nesebehly "mouchy".

taky si myslím, že brouci v kokonech exli a až pak se tam seběhly mouchy. Páč třeba já mám bohužel v chovu tyhle mušky taky, ale u pachnod se mi objevěj vždycky až když tam je nějakej chcíplej brouk. na živé brouky, kukly nebo larvy mi vůbec nejdou. Jinak co se týče vlhkosti, tak substrát mám fakt jenom mírně vlhký.

Dobře, děkuji vám oběma (JaBula, Aurifer) za rady a tipy :-)

Na tu vlhkost si už dám pozor a kukly budu nechávat navrchu na substrátu.

Co se týče těch larev much - našel jsem je v jedné kukle u ještě živé larvy, tak jsem z toho vyvodil, že je parazitovaly, ale mohla to být i náhoda.

Ono když už tam něco smrdí, nalítnou tam, nakladou mrak vajec a vylíhnuté larvy prostě hledají co by mohly ještě zakousnout - ale do tvrdého kokonu by se nedostali, měl jsi to fakt moc mokrý.

přesně tak- ty vylíhlé larvy se pak jsou schopné dát z hladu i do zdravých zvířat, kde se do nich dostanou třeba přirozenýma tělesnýma otvorama. ale mouchy tam musí nalákat něco smrdícího.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru