Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem agama vousatá nežere a je neaktivní

Potřebuji pomoci, před rokem jsme si koupili agamu vousatou. V dnešní době měří skoro 50 cm a váží 480 g. ale poslední týden nechce jíst. Naposledy minulé pondělí a od té doby nic, jen trochu zeleného a pořád je ukrytá ve skrýši. Terárium jsme si nechali dělat (vybavovat ) a nyní jsem šla koupit novou UVB žárovku a ten kdo nám terárium vybavoval nám tvrdil, že je to co nám tam dal je repti glo 10 13 w a ono je to jen pouhé debilní reptiglo 5.0 také sice 13 w. O víkendu jsme koupili repti glo 10 26 w a hned ho ta agamě dali. Vitamíny dáváme Reptivite. Mám strach zda nemůže být nějak nemocná když měla nedostatek toho UVB, v létě byla i občas na slunci. Co máme dělat? Jinak pokud je agama mimo terárko, tak se pohybuje po bytě bez problémů. Máme s ní jet na verinu? dík za pomoc
Změna předmětu, původně: agama (Aurifer)

Předmět Autor Datum
http://tera.poradna.net/file/view/9358-faq-agama-v ousata-doc - precist a zamyslet se. - a uz je do…
lucifer 31.08.2011 18:35
lucifer
přečetla jsem si pozorně, ale teď tedy nevím co mám dělat? zda jet na verinu a vysvětlit,že měla ned…
agam 31.08.2011 18:53
agam
Proc si myslite ze ma malo UV a ze je mu cokoliv kvuli tomu? Pokud byl obcas venku na slunci, tak je…
lucifer 31.08.2011 19:01
lucifer
No já usuzovala z toho, že jsem si myslela, jak jí dělám dobře tím UVB a tím repti glo 5.0 nevím no.…
agam 31.08.2011 19:17
agam
Reptiglo 5.0 v ramci moznosti "kompaktu" nijak spatna zarivka neni, pokud k ni mohla agamka dost bli…
lucifer 31.08.2011 19:27
lucifer
Ne ne, to už dělala před výměnou žárovky. Proto jsme hledali proč to dělá a hned jí vyměnili. Ona v… poslední
agam 31.08.2011 19:57
agam

Proc si myslite ze ma malo UV a ze je mu cokoliv kvuli tomu? Pokud byl obcas venku na slunci, tak je dle mne vse v poradku. Klidne se mohl prepnout do "klidoveho" rezimu, nektere takhle muzou reagovat napr. na tu vlnu veder co byla minuly tyden. Pokud nehubne a nema zadne jine problemy, tak se nic nedeje - oni nemusi v dospelosti zrat klidne radove mesice aniz by jim to nejak ublizilo. Dle vahy je ziveny vic nez dobre. Pokud mate moznost za dobreho pocasi doprat slunicka, tak bych se netrapil kvuli UV v terarku, ale spis resil dostatek viditelneho svetla v nem - na to se casto zapomina.

No já usuzovala z toho, že jsem si myslela, jak jí dělám dobře tím UVB a tím repti glo 5.0 nevím no. Vezměte to takhle, máme jí v podstatě rok a na sluníčko jí dávám tak od června- když byla ta tepla- a to systémem, že se vyhřívá na podlaze při otevřeném okně. Ne žádné dlouhé procházky a pobyt na slunci celý den. Je pravdou, že když byla menší tak hodně bývala pod tím UVB (5.0), ale nevím no. Myslíte si, že si z toho minima něco vzala pro své tělíčko? Každopádně, teď má nové UVB 10 26 w. Ještě dokoupím nějakou tu lineární trubici a bude to.Ale pokud píšete, že se ,, přepla " do klidového režimu, nevím zda tedy zdroje spíš nevypnout a nechat jí odpočívat dle informací, které jsem četla u mnoha chvoatelů a tím co jste mi poslal, jsem si to utvrdila.

Reptiglo 5.0 v ramci moznosti "kompaktu" nijak spatna zarivka neni, pokud k ni mohla agamka dost blizko (do 15 - 20cm) tak to bylo relativne OK. Co ted - tezko radit, zkuste pridat tu linearku at tam ma dost svetla, hlidejte teplotu aby tam bylo na vyber od-do, a bud se zas "prepne" nebo bude "zimovat" dal.

Jeste je otazkou jestli nezalezla po vymene toho RG za 26W, ktere mozna terarium i vic zahriva (prida umerne i neco tepla) - muze hledat kvuli tomu chladnejsi misto.

(s 13W RG 5.0 jsme nikdy zadne problemy nemeli a odchovali pod nimi nemalo mladat)

Ne ne, to už dělala před výměnou žárovky. Proto jsme hledali proč to dělá a hned jí vyměnili. Ona v podstatě takto polehává asi tak měsíc- ale jelikož jsme cestovali- o agamu bylo postaráno- hlídání :), mysleli jsme si, že to dělá protože se v teráriu nudí, jelikož jí hodně pouštíme.Také přes ta vedra byla okna zabedněná a nešlo moc do pokoje světlo- což pokud oni potřebují tolik světla může být možná také příčina, že ano, ale každopádně jí koupíme a uvidíme. Na váze neubírá tak snad bude v pořádku :). Jinak pokud tento stav tedy potrvá i při koupi lineárky máme po jaké době vše vypnout a nechat jí ,, zimovat" ? Jinak agama byla od zdroje UVB tak možná maximálně 15 čísel a to možná ani ne :), díkes za rady :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru