Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Fotoškola

Zdravim,

Na fotke pokus.jpg ... si pouzil nasledovne nastavenie ISO 200 clonu 3.2 pri case 1/80s, ohniskova vzdialenosti L=11 (po prepocte na 35mm L35 = 66mm).

ISO - cim vyssie ISO tym to mas zrnitejsie ... a zjavne v tvojom pripade ISO 200 je uz strasne vela (mas to hodne hodne zrnite) ... u zrkadloviek do cca 400 sa da pouzit.

clona:
- vzhladom na cas - cim vyssie clonove cislo tym potrebujes dlhsi cas aby ti voslo dostatok svetla a mal jasnu fotografiu
- vzhladom na hlbku ostrosti - cim mensie clonove cislo tym mam mensiu hlbku ostrosti.

cas: cim kratsi cas tym lepsie (nie ak chces zachytit dynamicnost - ale v tomto pripade to nie je). Vravi sa ze v rukach udrzis cca 1/L35 a zaroven by to malo byt kratsie ako 1/100sec. V tvojom pripade je 1/80sec, co je na hranici udrzitelnosti, ale musis mat pevne ruky a zrovna by ti nemalo buchnut srdce ... kup si stativ za par KC. Na UZ ti ozaj staci za 300Kc (nemas zrkadlo aby ti to rozkmitalo ...)

Ak by som bol na Tvojom mieste, tak by som napevno nastavil najmensie ISO (v tvojom pipade ISO 80), kupil aspon 2 100W ziarovky (idealne s reflektorom a musis vyriesit White Balance) s ktorymi by som svietil a stativ. Ciastocne svetlo riesi aj blesk (s difuzerom na zmekcenie tienov) ale pri jednom svetle stale budes mat tiene a nejak ma nenatchli vstavane blesky ... hlavne ich ucinnost pri smerovom cisle 1-3 :o).

Moje (nie som profik) fotografie najdes na http://www.fotomaniaci.cz/detail-14375-mrmarian.ht ml . Vacsinou su fotene ultrazoomom Olympus SP 656 - teraz uz pouzivam Canon EOS 60D s Canon EF-S 17-55 f/2.8 IS alebo EF 50 f/18 ... sklom

Prajem pekny den a dobre svetlo pri fotografovani ...

M.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny