Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s rozkrmením - Korálovka šedá

Měl bych takový dotaz. Jsem začátečník a mám mládě korálovky šedé ( lampropeltis alterna alterna - cca 30 cm). Jenomže nechce již více jak měsíc po prvním svleku přijmout holátko. Zkoušel jsem spoustu rad jak z internetu, tak z literatury.

Nejprve jsem jej nechal trošku vyhladovět, aby měl větší tendenci žrát... to si ale holátko nevzal. Po pár dnech jsem vyzkoušel to samé a opět nic. Tak jsem jej zavřel do malé krabičky jen s holátkem a nechal přes noc ve skříni ve tmě. Opět nic. Za dalších pár dní jsem vzkoušel celý ciklus akorát s naříznutým holátkem. Ani v teráriu a ani v malé krabičce si nevzal. Po dalších cca 4 dnech jsem vyzkoušel osrstěné holátko a kupodivu ihned zaútočil, usmrtil a začal polykat. Myslel jsem že mám vyhráno. Bohužel s usmrceným osrstěným holátkem bojoval více jak půl hodiny neboť bylo na něj příliš velké a nemohl jej polknout. po více než půl hodině snažení jej nechal a vzdal to. Vyčkal jsem tedy dalších 5 dní a vyzkoušel jsem opět neosrstěné, čekal jsem že si již vezme bez problému, jenomže si ho ani nevšiml... byli to už více jak tři týdny tak jsem začal s nuceným krmením. Jelikož jsem viděl jak se had trápí a jak je to pro něj strsující nacpal jsem do něj jen zadní nohy holátka s ocáskem. Pro klid jsem ho pak nechal celých 8 dní v klidu. Poté jsem předložil holátko a nic... opět nereagoval... ani v malé nádobce ve tmě. To bylo včera... a začínám být poměrně zoufalý. Pokud byste věděli kde by mohla být chyba, poraďte prosím.

k Teráriu: Terárium mám 70 x 35 x 45, miska s vodou, kámen, tropický substrát, vlhkost držím kolem 60 - 70, úkryt má také, teploty noční - kolem 22°, denní - kolem 27° ( v chladnějších místech 24° ), pod lampičkou až 30 - 31°...

Pokud Vás cokoli napadne, prosím poraďte... nechtěl bych jej nuceně krmit až do přijmu větších osrstěných holátek... Děkuji za každý nápad.

Tomáš

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny