Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lepenka - jedovatost?

Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně možné zprostředkované jedovatosti lepenky pro žáby (konkrétně Dedrobates auratus). Založil jsem si nový chov octomilek (D. hydei), použil jsem směs z želatiny, kukuřičného šrotu a cukru zakápnutou kváskem, a aby měly mušky po čem lézt, složil jsem do lahví vždycky kousek lepenky (klasická hnědá, z recyklovaného papíru, co se z ní dělají obyčejné krabice). Bohužel jsem si neuvědomil, že když se lepenka dotkne živné půdy, nacucá z ní vodu. Neřešil jsem to, ale mušky ano - larvy se do vlhké lepenky s chutí zakously a pomalu ale jistě ji likvidují a promíchávají s vrchní vrstvou živné půdy. Už se začínají kuklit a lepenková vložka se zmenšila tak o třetinu.
Zásadní otázka tedy je, může být v lepence něco, co by mohlo v muškách zůstat a následně uškodit žabkám? Nebo můžu hydeiky z nových lahví v klidu zkrmit?
Předem díky za případné odpovědi.
Adam

Předmět Autor Datum
Taky jsem jim párkrát dal do flašky tenhle karton a mouchama jsem pak normálně krmil. Takže bych se…
cejna 21.09.2011 19:59
cejna
nevim, jestli se to teď nelepí už něčim jiným, ale dřív se to lepilo rozemletejma kopytama. Každopád…
Aurifer 21.09.2011 20:06
Aurifer
Díky moc oběma. Doufal jsem, že to je v pohodě. Nemusím zakládat nové chovy :-) poslední
Adam V. 21.09.2011 20:10
Adam V.

nevim, jestli se to teď nelepí už něčim jiným, ale dřív se to lepilo rozemletejma kopytama. Každopádně ty krabice žere kde co a docela s chutí. Já je krom používání u hmyzu dávám zvířatům jako úkryty, i hlodavcům a ti to dřív nebo pozdějc taky z části sežerou. a nikdy po tom ještě nic nechcíplo, takže to asi jedovaté nebude pořád.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru