Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Lepenka - jedovatost?

Dobrý den,
měl bych dotaz ohledně možné zprostředkované jedovatosti lepenky pro žáby (konkrétně Dedrobates auratus). Založil jsem si nový chov octomilek (D. hydei), použil jsem směs z želatiny, kukuřičného šrotu a cukru zakápnutou kváskem, a aby měly mušky po čem lézt, složil jsem do lahví vždycky kousek lepenky (klasická hnědá, z recyklovaného papíru, co se z ní dělají obyčejné krabice). Bohužel jsem si neuvědomil, že když se lepenka dotkne živné půdy, nacucá z ní vodu. Neřešil jsem to, ale mušky ano - larvy se do vlhké lepenky s chutí zakously a pomalu ale jistě ji likvidují a promíchávají s vrchní vrstvou živné půdy. Už se začínají kuklit a lepenková vložka se zmenšila tak o třetinu.
Zásadní otázka tedy je, může být v lepence něco, co by mohlo v muškách zůstat a následně uškodit žabkám? Nebo můžu hydeiky z nových lahví v klidu zkrmit?
Předem díky za případné odpovědi.
Adam

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
nevim, jestli se to teď nelepí už něčim jiným, ale dřív se to lepilo rozemletejma kopytama. Každopád…
Aurifer 21.09.2011 20:06
Aurifer
Díky moc oběma. Doufal jsem, že to je v pohodě. Nemusím zakládat nové chovy :-) poslední
Adam V. 21.09.2011 20:10
Adam V.

nevim, jestli se to teď nelepí už něčim jiným, ale dřív se to lepilo rozemletejma kopytama. Každopádně ty krabice žere kde co a docela s chutí. Já je krom používání u hmyzu dávám zvířatům jako úkryty, i hlodavcům a ti to dřív nebo pozdějc taky z části sežerou. a nikdy po tom ještě nic nechcíplo, takže to asi jedovaté nebude pořád.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru