Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Takydromus sexlineatus - naléhavé

Zdravím,

dne 10.9. jsem si na aqua-terra ostrava pořídila dva páry takydromů sexlineatů a problem ční v tom, že dodnes se mi stále nerozežrali. Nabízím jim cvrčky schválené přímo jejich chovatelem, ale oni je ignorují, cvrček by po nich mohl i "skákat".

Terárium mám 45x45x60 s žárovkou na výhřev a se zářivkou ReptiGlo 2.0, teplotu mají kolem 25 stupňů, pod žárovkou i víc, v teráriu mají větev na šplhání a jsou na novinách. Terárium mám poblíž okna. Miska s vodou je samozřejmostí, vídám je, jak z ní pijí. Takydromové často šplhají po terárku (je síťované), i po větvi, kde je vídám i ležet naproti sobě i na sobě.

Ale včera mi bohužel umřel jeden sameček, byl znatelně menší než ostatní ještěrky, takže asik byl i slabší, ale už nechci, aby mi umřeli i ti ostatní.

Napadlo mě zkusit je krmit cvrčkami z pinzety, ale když si je nevemou normálně, tak nevím, jestli je vemou i tak. Je nějaký způsob, jak je nakrmit? Nejlépe nenásilnou cestou, nechci je zbytečně stresovat. A ani nevím, jak přesně u těchto drobků jim ty tlamičky mám otevírat...

A žerou i něco jiného, než cvrčky? A jestli ano, co? Potřebuji, aby se nažrali...

loading...
Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
bývá krmen nejčastěji drobnými cvrčky, červy, larvami hmyzu a pavouky. poslední
Takydromus 05.05.2014 21:48
Takydromus

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru

loading...