Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem E. cenchria - potrhaná svlečka

Když co to znamená, když řekneš "zapomene porosit"? Znamená to, že třeba vynechá jeden den rosení nebo že terárium nerosí týden a vlhkost ti klesne někam třeba na 55 (na delší dobu)? Rosit to chce pravidelně tak, aby tam byla vlhkost tak mezi 70 a 90. Já udržuji vlhkost mezi 75 a 85 a prosperují mi skvěle. Jako substrát používám rašelinu. Na části jsou polštářky mechu a v jednom rohu mám teď na rašelině ještě vlhký rašeliník. E. c. c. se do toho rádi zahrabávají. Rašelinu rosím plošně a přiměřeně každý den (když se to zdá dost vlhké, někdy i jeden den vynechám. Bahno by to nemělo být nikdy). Klima se mi tam drží vhodné. Nic neplesniví. Ještě u E. c. c. mám bazénky na vodu (had by se tam měl vejít celý). Rádi se zahrabávají a jsou s vlhkým obecně v kontaktu. Jiní chovatelé je chovají i na štěpcích + vlhký úkryt (s tím, že vlhkost mají alespoň těch 65). A taky se to prý dá. Mně se osvědčila kombinace rašelina a rašeliník a mech (samozřejmě skála a větve na šplhání - šplhají rádi i jako dospělci).

Co to také znamená potrhaná svlečka? Mně se svlékají dobře. Jen je občas svlečka roztrhaná mechanicky během svleku (někde se zapře nebo zahákne - což je normální). Vždycky se mi ale svléknou v pořádku. Mrkni se, jestli nezůstaly na těle hada nesvlečené kusy kůže. A taky mrkni na oči (jestli má svlečené i ty). Jinak ho prohlédni, jestli nemá nějaké vnější parazity... Podle zadání dotazu těžko soudit. Jinak nestabilní a prudce sníženou vlhkostí by to být mohlo. Klima jim je třeba v určitých mezích udržovat trvale. A ten bazének a vlhká skrýš, to je nutnost. Jinak když ti rašelina vyschne, tak už ti těžko nabere zpět ty správné vlastnosti - takže asi vyměnit a starat se o terárium pořádně.

Jo, pokud má na sobě kusy nesvlečené kůže, tak do lavóru, namočit a vlhkým ručníkem opatrně dolů (nesvlečené oči případně pinzetou).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny